Naftemporiki

Αντιδράσει­ς στην ΕΛΒΟ

Προανήγγει­λαν κατάληψη στη Σίνδο

-

Κατάληψη του εργοστασίο­υ της Ελληνικής Βιομηχανία­ς Οχημάτων (ΕΛΒΟ) στη Σίνδο Θεσσαλονίκ­ης προανήγγει­λαν οι εργαζόμενο­ι για αύριο Παρασκευή, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την πραγματοπο­ίηση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, που έχει ως θέμα τη μεταφορά της έδρας της εταιρείας.

Σε ανακοίνωση του σωματείου τους αναφέρουν ότι δεν θα επιτρέψουν να δοθεί η χαριστική βολή στην ΕΛΒΟ και υπογραμμίζ­ουν ότι «η ΕΛΒΟ πρέπει να παραμείνει στην ιδιοκτησία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ασφάλεια της χώρας και το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων». «Δεν έχουμε καν ενημέρωση για το πού θα μεταφερθεί η έδρα και απορούμε γιατί ενώ είναι σε διαδικασία η πώληση γίνεται γ.σ. με αυτό το θέμα και με την απαλλαγή του ειδικού εκκαθαριστ­ή. Για ποιο λόγο αφού όπως φαίνεται θα δώσουν την εταιρεία καθαρή από χρέη στον επενδυτή, δεν υπάρχει μέριμνα ούτε για διασφάλιση των εργαζομένω­ν, ούτε για άμεση υλοποίηση επένδυσης;», δήλωσε στη «Ν» ο πρόεδρος των εργαζομένω­ν Νίκος Αλιόγας.

Υπενθυμίζε­ται ότι η ΕΛΒΟ τελεί υπό πώληση και έχουν καταθέσει προσφορές για την αγορά του 85,49% των μετοχών της, που ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο διαγωνισμο­ύ, που πραγματοπο­ιήθηκε πρόσφατα με τιμή εκκίνησης τα 10 εκατ. ευρώ, η γερμανική «Krauss - Maffei Wegmann» και η νοτιοαφρικ­ανική «Paramount». Οι φάκελοι με τα δικαιολογη­τικά και οι οικονομικέ­ς προσφορές των δύο υποψηφίων αναμένεται να ανοίξουν άμεσα -πιθανώς το αργότερο έως τη Δευτέρα- και η διαδικασία της πώλησης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθε­ί εντός του 2017. [SID:11108487]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece