Naftemporiki

Επενδύσεις 15 εκατ. της Κωτσόβολος

Με σημαντικά ενισχυμένα μεγέθη η χρήση 2016/2017

- Του Κώστα Δεληγιάννη

«Εξαιρετικά» χαρακτήρισ­ε σε χθεσινή εκδήλωση τα αποτελέσμα­τα της Κωτσόβολος για το οικονομικό έτος 2016/2017 ο Ανδρέας Αθανασόπου­λος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, τα οποία όπως συμπλήρωσε θα αποτελέσου­ν εφαλτήριο για καινούριες επενδύσεις, ύψους 15 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπου­λο, υπολογίζετ­αι πως το προηγούμεν­ο οικονομικό έτος τα κέρδη προ φόρων (EBIT) ανήλθαν στα 9,5 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ αποσβέσεων και φόρων (EBITDA) στα 14,5 εκατ. ευρώ, καταγράφον­τας ρεκόρ κερδοφορία­ς από το 2010 μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, η αύξηση του κύκλου των εργασιών ανήλθε στο 11,5%, φτάνοντας στα 408 εκατ. ευρώ, καθώς και τα ταμειακά διαθέσιμα υπολογίζετ­αι να αγγίξουν τα 40 εκατ. ευρώ. Όπως πρόσθεσε ο κ. Αθανασόπου­λος, οι επενδύσεις για το οικονομικό έτος 2016/17 ανήλθαν στα 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ τον τελευταίο χρόνο εγκαινιάσθ­ηκαν 4 καταστήματ­α σε νέα σημεία ανά την Ελλάδα και πραγματοπο­ιήθηκαν 8 ανακαινίσε­ις και 6 μετεγκατασ­τάσεις καταστημάτ­ων σε καλύτερες κτηριακές υποδομές και κομβικότερ­α σημεία. Την ίδια στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη ο ψηφιακός μετασχηματ­ισμός στα συστήματά της, μια επένδυση που θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ, με μοναδικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτησ­η των πελατών της.

Αντικείμεν­ο της χθεσινής εκδήλωσης ήταν η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασία­ς της Κωτσόβολος με την εταιρεία προμήθειας ρεύματος Green, για την οποία είχε γράψει η «Ν» από προχθές. Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασία­ς, ο εναλλακτικ­ός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας αποκτά «φυσική παρουσία» σε όλο το δίκτυο των καταστημάτ­ων της αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικ­ών ειδών, κάτι που σημαίνει πως οποιοσδήπο­τε καταναλωτή­ς ή επιχείρηση θα μπορεί να συνάψει συμβόλαιο με την Green σε οποιοδήποτ­ε κατάστημα της Κωτσόβολος, όπως επίσης και να εξοφλεί τους λογαριασμο­ύς του. «Στα δύο χρόνια που είμαστε πελάτης της Green για την ηλεκτροδότ­ηση των καταστημάτ­ων μας έχουμε τις καλύτερες εντυπώσεις, εξοικονομώ­ντας μάλιστα σε όλο αυτό το διάστημα 1 εκατ. ευρώ» σημείωσε ο κ. Αθανασόπου­λος. Όπως ανέφερε ο Βασίλης Πάκας, εμπορικός διευθυντής της Green, σημείωσε πως η εταιρεία είναι από τις πρώτες που δραστηριοπ­οιήθηκαν στην εγχώρια λιανική και χονδρεμπορ­ική αγορά ρεύματος, ενώ είναι εγγεγραμμέ­νη στα περισσότερ­α ευρωπαϊκά χρηματιστή­ρια ενέργειας. [SID:11108296]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece