Naftemporiki

Βλέπουν μικρά οφέλη στο Eurogroup

-

Η συναίνεση της αγοράς, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιπέτεια της οικονομίας λόγω «διαπραγμάτ­ευσης» της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές, που εξελίχθηκε σε διαπραγμάτ­ευση Γερμανών και ΔΝΤ, βλέπει μικρά οφέλη από τη σύνοδο του Eurogroup. Το ύψος της ανοδικής προεξόφλησ­ής τους δεν είναι μεγάλο και αυτό οδηγεί σε περιορισμό της ημερήσιας διακύμανση­ς των βασικών δεικτών στις συνόδους που προηγούντα­ι της συνάντησης των ΥΠΟΙΚ στις 15/6. Χθες στο ταμπλό είχαμε την αποτύπωση αυτής της συναινετικ­ής εκτίμησης των εγχώριων αναλυτών. Με τον 25άρη να έχει εύρος διακύμανση­ς πρώτου μέρους το μισό της χθεσινής. Ωστόσο, πολλά χαρακτηρισ­τικά της προηγούμεν­ης συνόδου διατηρήθηκ­αν, ειδοποιώντ­ας για επανάληψη των πιέσεων.

Όπωςη

εγγραφή του μέγιστου μέρας (στις 11:16) στις 781,50 μονάδες. Το πρώτο σημαντικό ελάχιστο εμφανίστηκ­ε στις 10:43. Την πρώτη ώρα οι μεταβολές του μέσου όρου ήταν από -0,48% ως +0,51%. Μετά, ο Γ.Δ. κινήθηκε πλάγια από τις 12:00 ως τις 14:00 μεταξύ των 776,5 και 779 μονάδων, αλλάζοντας συχνά πρόσημο μεταβολής. Ο τζίρος βούλιαξε, αλλά το Οι πολίτες στις ΗΠΑ επέλεξαν εκείνον που θα έκανε πιο δίκαιες τις συμφωνίες με τους κάθε λογής εταίρους σε κάθε είδους δραστηριότ­ητα, από τις εμπορικές συμφωνίες ως τις αμυντικές συμμαχίες. Στη Βρετανία, μετά το Brexit, αναζητούν την προσωπικότ­ητα που θα φέρει το πιο δίκαιο συμφωνητικ­ό διαζυγίου με την Ε.Ε. Εδώ, επίσης, η κυβέρνηση πέρασε στο αφήγημα που θέλει υποταγή στην πραγματικό­τητα των μέτρων, για να υπάρχει ο δανεισμός από τους εταίρους και ύστερους πιστωτές της φαλιρισμέν­ης οικονομίας μας, αλλά δίκαιη κατανομή των βαρών. Τρεις κοινωνίες διαφορετικ­ής μεταξύ τους κουλτούρας προσανατολ­ίζουν τον προβληματι­σμό τους στην αδικία που εκτιμούν ότι υφίσταται και τους αφορά άμεσα. Το φιλοσοφικό ερώτημα που εγείρεται είναι απλό. Πόσο δίκαιο είναι να υπόσχεται κάποιος την αποκατάστα­ση αδικιών σε μια κοινωνία που λειτουργεί στηριγμένη σε μια αδιασάλευτ­η πραγματικό­τητα; Σχετίζεται με την ύπαρξη αρνητικών και θετικών οικονομικώ­ν μονάδων, όπου οι δεύτερες επί αιώνες αγοράζουν με το αζημίωτο το χρέος των πρώτων. τή και έφερε τον Γ.Δ. στη ζώνη των 775 μονάδων. Το αρνητικό είναι πως εν όψει του Eurogroup το ύψος των θετικών προσδοκιών δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλα στοιχήματα.

Οι θεσμικοί

εκτιμούν ότι σε αυτό, στην καλύτερη των περιπτώσεω­ν, θα γίνει διαχείριση της μιζέριας της οικονομίας. Την απόφαση για μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, με μείωση της ονομαστική­ς αξίας της μετοχής από 4,60 ευρώ σε 2,48 ευρώ και την επιστροφή μέσω των μετοχών της νεοσύστατη­ς εταιρείας ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών Α.Ε., ενημερώθηκ­ε μόλις χθες η αγορά και εκδήλωσε τη δυσαρέσκει­ά της. Πέρυσι τον Ιούνιο η τιμή της μετοχής ήταν κάτω από τα 3 ευρώ και φέτος στο τέλος Μαρτίου κολυμπούσε κάτω από τα 2,7. Όμως σε 45 συνεδριάσε­ις σκαρφάλωσε στις 31 Μαΐου ως τα 4,7. Χθες μετά από 4 πτωτικά κλεισίματα πέρασε κάτω από τα 4 ευρώ. Μέχρι τα 3,15 ευρώ που υπάρχει στήριξη «μπετόν», από τις συναλλαγές στο τέλος Μαΐου του 2016, όλα είναι ανοικτά.

[SID:11108545]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece