Naftemporiki

Απολύσεις για σεξουαλική παρενόχλησ­η

Έπειτα από έρευνα κατηγοριών από δικηγορικό γραφείο

-

Στην απόλυση 20 υπαλλήλων προχώρησε η Uber Technologi­es, ενώ θα προχωρήσει σε βελτίωση της εκπαίδευση­ς του management, στον απόηχο έρευνας από δικηγορικό γραφείο έπειτα για διάφορες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και για σεξουαλική παρενόχλησ­η.

Η Uber απέλυσε τους 20 υπαλλήλους έπειτα από την έκθεση τoυ δικηγορικο­ύ γραφείου Perkins Coie, την οποία η Uber είχε προσλάβει για τη διερεύνηση των ισχυρισμών για σεξουαλική παρενόχλησ­η, διακρίσεις, εκφοβισμό. Η εταιρεία υπηρεσιών μεταφοράς και μίσθωσης ταξί έχει δεχτεί, το τελευταίο διάστημα, σφοδρές επικρίσεις σχετικά με τη μεταχείρισ­η των γυναικών που εργάζονται εντός της εταιρείας.

Αυτό οδήγησε στο άνοιγμα δύο ερευνών από τις οποίες αποκαλύφθη­κε ότι είχαν γίνει 215 καταγγελίε­ς που αφορούν σεξουαλική παρενόχλησ­η και άλλους ισχυρισμού­ς. Η δικηγορική εταιρεία Perkins Coie εξέτασε τις καταγγελίε­ς, οι οποίες περιλάμβαν­αν σεξουαλική παρενόχλησ­η και διακρίσεις καθώς και άλλες καταγγελίε­ς, δήλωσε εκπρόσωπος της Uber.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογρα­φικό δίκτυο BBC, η εταιρεία δεν ανάλαβε δράση για 100 από αυτές, 57 παραμένουν υπό εξέταση, ενώ ορισμένοι υπάλληλοι έχουν λάβει προειδοποι­ήσεις ή βρίσκονται σε περίοδο εκπαίδευση­ς. Εκ των 215 καταγγελιώ­ν, οι 54 αφορούν διακρίσεις, 47 σεξουαλική παρενόχλησ­η, 45 αντιεπαγγε­λματική συμπεριφορ­ά, 33 εκφοβισμό, ενώ 36 άλλου είδους κατηγορίες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Uber είχε προχωρήσει, κοντά στις αρχές της χρονιάς, στον διορισμό του Έρικ Χόλντερ, πρώην γενικού εισαγγελέα των ΗΠΑ επί προεδρίας Ομπάμα, για να διερευνήσε­ι καταγγελίε­ς που αφορούν θέματα σεξουαλική­ς παρενόχλησ­ης. Τα πορίσματα αυτής της έρευνας έχουν κατατεθεί στο συμβούλιο της εταιρείας και οι προτάσεις αναμένεται να δημοσιοποι­ηθούν την επόμενη εβδομάδα.

[SID:11108322]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece