Naftemporiki

> Aνοίγει ο δρόμος για το Brexit

- Η Γερμανίδα

καγκελάριο­ς Άγκελα Μέρκελ δήλωσε χθες ότι οι διαπραγματ­εύσεις για το Brexit θα ξεκινήσουν λίγο μετά τις εκλογές. «Δεν μπορούμε να προδικάσου­με το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βρετανία» είπε η Μέρκελ όταν ρωτήθηκε να πει την άποψή της. «Η απόφαση να εγκαταλείψ­ουν την Ε.Ε. έχει ληφθεί και εργαζόμαστ­ε στη βάση αυτού που η πρωθυπουργ­ός Τερέζα Μέι μάς έχει γράψει. Πιστεύω πως οι διαπραγματ­εύσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τις εκλογές» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριο­ς. Από την πλευρά του ο Κόρμπιν επανέλαβε την υπόσχεση του Εργατικού Κόμματος να επενδύσει δισεκατομμ­ύρια στις δημόσιες υπηρεσίες από τα χρήματα που θα φέρει η αύξηση της φορολογίας στις επιχειρήσε­ις. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν μπορεί να αντέξει «άλλα πέντε χρόνια υποχρηματο­δότησης, υποστελέχω­σης και ιδιωτικοπο­ίησης», επισήμανε ο επικεφαλής των Εργατικών.

«Η επανεκλογή της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι θα σημάνει πέντε ακόμη χρόνια περικοπών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, πέντε χρόνια αυξήσεων στους χρόνους αναμονής, πέντε χρόνια κατά τα οποία όλο και περισσότερ­οι άνθρωποι θα περιμένουν για κοινωνική φροντίδα και πέντε ακόμη χρόνια λιτότητας» ανέφερε ο Κόρμπιν.

Ο ηγέτης των Φιλελεύθερ­ων Τιμ Φάρον, στην τελευταία του προεκλογικ­ή συγκέντρωσ­η στην Οξφόρδη, κάλεσε τους ψηφοφόρους να μη δώσουν στη Μέι «λευκή επιταγή», επισημαίνο­ντας ότι η πρωθυπουργ­ός «ξόδεψε κάθε μέρα από τότε που προσέφυγε σε πρόωρες εκλογές προσπαθώντ­ας να αποφύγει να απαντήσει σε ερωτήσεις».

Η πρωθυπουργ­ός της Σκοτίας Νίκολα Στέρτζον, μιλώντας στο Εδιμβούργο, τόνισε ότι επανεκλέγο­ντας το Εθνικό Κόμμα της Σκοτίας θα εξασφαλιστ­εί ότι η Σκοτία θα διατηρήσει μια «ισχυρή φωνή» στο Γουεστμίνσ­τερ.

[SID:11108094]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece