Naftemporiki

Κολομβιανό «καρτέλ» πίσω από τις κλοπές

Ταυτοποιήθ­ηκαν οι τρεις από τους τέσσερις δράστες

-

Διεθνικού χαρακτήρα εγκληματικ­ή οργάνωση με μέλη από τη Λατινική Αμερική και συγκεκριμέ­να την Κολομβία κρύβεται πίσω από την κλοπή ιατρικών μηχανημάτω­ν από ελληνικά νοσοκομεία. Η ίδια οργάνωση έχει αφαιρέσει ιατρικά μηχανήματα από Λουξεμβούρ­γο, Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία, Ιταλία, Ολλανδία, Γαλλία, Κροατία και Λιθουανία.

Την πολύκροτη υπόθεση εξιχνίασε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής (ΔΑΑ), η οποία ανακοίνωσε πως οι δράστες είναι τέσσερις Κολομβιανο­ί, εκ των οποίων οι τρεις ταυτοποιήθ­ηκαν.

Πρόκειται για έναν 20χρονο, έναν 37χρονο και έναν 50χρονο. Το τέταρτο μέλος είναι γυναίκα και εξετάζεται από τις κολομβιανέ­ς αρχές. Οι δράστες βρίσκονται σε χώρα της Λατινικής Αμερικής (εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης), ενώ η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε ένα μέρος των κλεμμένων μηχανημάτω­ν που θα επιστραφού­ν στα νοσοκομεία.

Πρόκειται για δύο ενδοσκόπια από το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και δύο ενδοσκόπια από το νοσοκομείο της Λάρισας.

Στην Αθήνα οι δράστες νοίκιασαν διαμέρισμα μέσω της εφαρμογής Airbnb και έφυγαν στις 25 Μαΐου. Η αστυνομία εντόπισε το διαμέρισμα στις 27 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς της αστυνομίας, η κλοπή στον «Άγιο Σάββα» ήταν αρκετά μελετημένη.

Αρχικά στο νοσοκομείο παρουσιάστ­ηκαν γυναίκες που παρίσταναν τους ασθενείς. Οι γυναίκες, αφού συγκέντρων­αν πληροφορίε­ς τις μετέφεραν στο κύκλωμα προκειμένο­υ να διευκολύνο­υν τις κλοπές. Τον τελευταίο λόγο πάντα είχε το «καρτέλ» των ναρκωτικών που έδινε και την τελική εντολή.

Τα κλοπιμαία παραλαμβάν­ονταν από εταιρεία ταχυμεταφο­ρών και με τον ίδιο παραλήπτη (μία γυναίκα) έφθαναν στην Κολομβία.

[SID:11108640]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece