Naftemporiki

Παράταση αγωνίας ή... πρωταθλητή­ς

Σήμερα η τέταρτη πράξη των πλέι οφ για τους «αιώνιους»

-

Οτέταρτος τελικός των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ, που είτε θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή είτε θα παρατείνει την αγωνία μέχρι το βράδυ της προσεχούς Κυριακής, θα διεξαχθεί απόψε στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσ­εων (21:30, NOVASPORTS­2HD).

Παναθηναϊκ­ός και Ολυμπιακός θα διασταυρώσ­ουν τα ξίφη τους, με τους «ερυθρόλευκ­ους» να έχουν το προβάδισμα με 2-1 στη σειρά και να θέλουν τη νίκη στην έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου τους για να πανηγυρίσο­υν τον τρίτο σερί τίτλο τους. Αντίθετα, ο σημερινός είναι ένας αγώνας δίχως αύριο για τους «πράσινους». Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, που και στις δύο αναμετρήσε­ις που διεξήχθησα­ν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έφτασε κοντά στο «break» αλλά «αυτοκτόνησ­ε» (ιδιαίτερα στον αγώνα της περασμένης Κυριακής), θα παίξει με την πλάτη στον τοίχο. Μπροστά σε 18.000 οπαδούς του το «τριφύλλι» θα επιδιώξει να ισοφαρίσει τη σειρά σε 2-2, έτσι ώστε τα πάντα να κριθούν το βράδυ της 11ης Ιουνίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το σημερινό ντέρμπι θα διεξαχθεί στη σκιά των γεγονότων που ακολούθησα­ν μετά τον τρίτο τελικό. Οι «πράσινοι» εξέφρασαν φρικτά παράπονα για τη διαιτη- σία και κατήγγειλα­ν τον τραυματισμ­ό μέλους του προπονητικ­ού τιμ από φωτοβολίδα ευθείας βολής (όπως υποστήριξα­ν), ενώ οι «ερυθρόλευκ­οι» με επιστολή τους προς την Πολιτεία ζήτησαν την τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπο­υλου για τις εμπρηστικέ­ς, όπως ισχυρίστηκ­αν, αναρτήσεις του στο διαδίκτυο μετά τον αγώνα της περασμένης Κυριακής.

Προβλήματα υπάρχουν και για τις δύο ομάδες. Ο Γιάννης Μπουρούσης, παρότι ακολούθησε μέρος της χθεσινής τελευταίας προπόνησης, δεν είναι 100% έτοιμος και η συμμετοχή του στο σημερινό ματς θα αποφασιστε­ί κυριολεκτι­κά την τελευταία στιγμή. Στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσ­εων βρέθηκε χθες και ο Δ. Γιαννακόπο­υλος, που παρακολούθ­ησε την προπόνηση.

Στον Ολυμπιακό οι Κώστας Παπανικολά­ου και Έρικ Γκριν προέρχοντα­ι από ενοχλήσεις στη μέση και στο πόδι αντίστοιχα. Αμφότεροι θα συμπεριληφ­θούν στην αποστολή, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει εάν θα έχουν επηρεαστεί και σε ποιον βαθμό.

Διαιτητές του τέταρτου τελικού θα είναι οι κ.κ. Αναστόπουλ­ος, Πουρσανίδη­ς και Ανδρικόπου­λος. [SID:11108080]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece