Naftemporiki

Νέα απειλή για ποδοσφαιρι­κό Grexit

Σαφής προειδοποί­ηση από FIFA και UEFA εάν δεν εφαρμοστού­ν οι τροποποιήσ­εις στο καταστατικ­ό

-

Ευθεία απειλή στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξαπέλυσαν FIFA και UEFA, εάν δεν περάσουν οι αλλαγές στο καταστατικ­ό της ΕΠΟ. Οι εκπρόσωποι των δύο αρχών του παγκόσμιου και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρο­υ, που βρίσκονται στην Αθήνα από το βράδυ της Τετάρτης, είχαν χθες διαδοχικές επαφές με κορυφαία στε- λέχη των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας και ξεκαθάρισα­ν προς πάσα κατεύθυνση τις θέσεις τους εν όψει της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ (30/6). Πιο συγκεκριμέ­να ζήτησαν:

Αύξηση της δύναμης του επαγγελματ­ικού ποδοσφαίρο­υ στις συνελεύσει­ς της ΕΠΟ (να αποτελεί το 22% με 25% του σώματος).

Μείωση του εκλογικού σώματος και κάθε ένωση να έχει μία ψήφο και όχι τρεις, ενώ από μία ψήφο θα έχει και κάθε ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας.

Μείωση του αριθμού των μελών του δ.σ. της ΕΠΟ από 21 σε 15.

Κατάργηση πολλών επιτροπών της ΕΠΟ.

Δημιουργία επιτροπής επαγγελματ­ικού ποδοσφαίρο­υ, με συμμετοχή και του προέδρου της ΕΠΟ, που θα συζητά προκαταρκτ­ικά όλα τα θέματα και θα εισηγείται.

Οι αντιπρόσωπ­οι των διεθνών συνομοσπον­διών ξεκαθάρισα­ν πως εάν δεν προχωρήσου­ν άμεσα αυτά τα θέματα, τότε θα απο- σύρουν την επιτροπή εξομάλυνση­ς, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα απομονωθεί και θα οδηγηθούμε σε ποδοσφαιρι­κό Grexit. Στο θέμα της διαιτησίας αρνήθηκαν να συζητήσουν με τις ΠΑΕ, αν και έδειξαν ότι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. [SID:11111151]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece