Naftemporiki

Κοινή τουριστική στρατηγική με τις 13 περιφέρειε­ς

Στόχος η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο, ασφαλή, πολυνησιακ­ό προορισμό για 365 ημέρες τον χρόνο

-

Ησύνδεση της στρατηγική­ς του υπουργείου Τουρισμού και των περιφερεια­κών πολιτικών για τον ελληνικό τουρισμό αποτέλεσε αντικείμεν­ο της συνάντησης εργασίας της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τους αντιπεριφε­ρειάρχες και εντεταλμέν­ους συμβούλους Τουρισμού των 13 περιφερειώ­ν της χώρας.

Στη συνάντηση παρουσιάστ­ηκε η εθνική στρατηγική του υπουργείου και πώς αυτή θα εφαρμοστεί περιφερεια­κά για την ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο, ασφαλή, πολυνησιακ­ό προορισμό 365 ημέρες τον χρόνο, που προσφέρει μοναδικές και ολοκληρωμέ­νες ταξιδιωτικ­ές εμπειρίες.

Οι εκπρόσωποι των περιφε- ρειών παρουσίασα­ν τα ανταγωνιστ­ικά πλεονεκτήμ­ατά τους και συμφωνήθηκ­ε η συνεργασία στην διαμόρφωση ενιαίας εθνικής τουριστική­ς ταυτότητας της χώρας, με στοχευμένη στρατηγική επι- κοινωνίας και προώθησης-προβολής. Στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας 20172018 που ξεκινά τον Οκτώβριο, παρουσιάστ­ηκαν οι αρχικές προτάσεις για την προώθηση σε του- ριστικούς άξονες και ζητήθηκαν επιμέρους προτάσεις ανά περιφέρεια με βάση τα τουριστικά προϊόντα προτεραιότ­ητας της κάθε περιφέρεια­ς για την αγορά της Ρωσίας. Η υπουργός Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσμα­τα στον τουρισμό, στα οποία συνέβαλε η διαρκής τα δύο τελευταία χρόνια στενή συνεργασία του υπουργείου με τις περιφέρειε­ς, τονίζοντας ότι «η επιτυχία του τουρισμού μας είναι επιτυχία όλων μας». Διαβεβαίωσ­ε ότι η συνεργασία αυτή θα στηριχθεί και θα συνεχιστεί ακόμη πιο δυναμικά. Κάλεσε τις περιφέρειε­ς να διαμορφώσο­υν και να διατυπώσου­ν τις ειδικότερε­ς προτάσεις τους για τις ταξιδιωτικ­ές εμπειρίες - προϊόντα κάθε περιφέρεια­ς, με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη όλο τον χρόνο και με οφέλη που διαχυθούν στους προορισμού­ς και τις τοπικές κοινωνίες σε κάθε περιφέρεια.

Θα ακολουθήσε­ι στο προσεχές διάστημα νέα συνάντηση για τον καθορισμό του εθνικού σχεδιασμού της τουριστική­ς ταυτότητας της Ελλάδας και την επικοινωνι­ακή υλοποίηση από τον ΕΟΤ σε συνεργασία με τις περιφέρειε­ς στην ενιαία προώθηση - προβολή της Ελλάδας για το 2018 ανά αγορά-στόχο.

Στη σύσκεψη συμμετείχα­ν και παρουσίασα­ν το αναπτυξιακ­ό μοντέλο ανά περιφέρεια οι αντιπεριφε­ρειάρχες Αν. Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίν­ος Αντωνιάδης, Δυτικής Ελλάδος Κωνσταν- τίνος Καρπέτας, Ηπείρου Στράτος Ιωάννου, Θεσσαλίας Αθανάσιος Παιδής, Ιονίων Νήσων Σπύρος Γαλιατσάτο­ς, Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, Δυτικής Μακεδονίας Θεόφιλος Ζυμπίδης, Νοτίου Αιγαίου Μαριέττα Παπαβασιλε­ίου, Πελοποννήσ­ου Ντίνα Νικολάκου, η εντεταλμέν­η σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρεια­ς Βορείου Αιγαίου Αγγελική Σαραντινού και ο εντεταλμέν­ος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρεια­ς Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης. Την Αττική εκπροσώπησ­ε ο κ. Αλέξανδρος Λευτεριώτη­ς, συνεργάτης της περιφέρεια­ς. Επίσης παρέστησαν και παρουσίασα­ν τις θέσεις τους και επιστημονι­κοί συνεργάτες των περιφερειώ­ν. [SID:11113675]

 ??  ?? Η υπουργός Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσμα­τα στον τουρισμό στα οποία συνέβαλε η διαρκής τα δύο τελευταία χρόνια στενή συνεργασία του υπουργείου με τις περιφέρειε­ς.
Η υπουργός Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσμα­τα στον τουρισμό στα οποία συνέβαλε η διαρκής τα δύο τελευταία χρόνια στενή συνεργασία του υπουργείου με τις περιφέρειε­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece