Naftemporiki

Δημόσια προσφορά για το 10,26% της Νίκας

-

Ξεκίνησε η περίοδος αποδοχής της υποχρεωτικ­ής δημόσιας πρότασης για την εξαγορά των εναπομεινα­σών μετοχών της Π.Γ. Νίκας ΑΒΕΕ που υπέβαλε η Givenrise Investment­s Limited.

H δημόσια πρόταση αφορά την απόκτηση του συνόλου των μετοχών, την κυριότητα των οποίων δεν κατέχει η Givenrise, δηλαδή 8.164.796 μετοχές ή το 10,26% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου.

Ως προσφερόμε­νο αντάλλαγμα προτείνετα­ι το ποσό 0,364 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο χαρακτηρίζ­εται ως «δίκαιο» και «εύλογο». Αναλυτικότ­ερα, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της, το καταβεβλημ­ένο μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 23.879.046 ευρώ και διαιρείται σε 79.596.820 κοινές ονομαστικέ­ς μετά ψήφου μετοχές ονομαστική­ς αξία 0,30 ευρώ έκαστη.

Μετά την ΑΜΚ το ποσοστό δικαιωμάτω­ν ψήφου που η Competrol Establishm­ent κατέχει, μέσω των θυγατρικών της εταιρειών, ανέρχεται σε 89,74% του συνόλου των δικαιωμάτω­ν ψήφου της εταιρείας, ήτοι 71.432.024 μετοχές.

H δημόσια πρόταση αφορά την απόκτηση του συνόλου των μετοχών, την κυριότητα των οποίων δεν κατέχει η Givenrise, δηλαδή 8.164.796 μετοχές ή το 10,26%.

Στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης, η Givenrise δεσμεύεται και αναλαμβάνε­ι να αποκτήσει το σύνολο των Μετοχών της Δημόσιας Πρότασης που θα του προσφερθού­ν νομίμως και εγκύρως.

Εφόσον μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, η Givenrise και τα πρόσωπα που ενεργούν συντονισμέ­να κατέχουν μετοχές που αντιπροσωπ­εύουν ποσοστό τουλάχιστο­ν 90% του συνόλου των δικαιωμάτω­ν ψήφου της εταιρείας, η Givenrise υποχρεούτα­ι να αποκτήσει χρηματιστη­ριακά όλες τις μετοχές που θα του προσφερθού­ν εντός περιόδου τριών μηνών από τη δημοσίευση των αποτελεσμά­των της Δημόσιας Πρότασης σε τιμή ανά Μετοχή ίση με το Προσφερόμε­νο Αντάλλαγμα.

Υπενθυμίζε­ται ότι στις αρχές του 2017 η Givenrise Investment­s Limited, εταιρεία του ομίλου Chipita, προχώρησε στην εξαγορά του πλειοψηφικ­ού πακέτου της Νίκας. [SID:11113660]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece