Naftemporiki

Με ανάπτυξη 10% η Bosch Eλλάδας

Σημαντικά αυξημένες οι πωλήσεις - Ποια ήταν η πορεία το 2016

-

Τη συνεχή καταγραφή ανοδικών ρυθμών ανάπτυξης στην ελληνική αγορά, επιτυγχάνο­ντας 10% αύξηση πωλήσεων το 1ο τετράμηνο του 2017, ανακοίνωσε η Bosch Eλλάδας.

Όσον αφορά τους τζίρους ανά τμήμα, έγινε γνωστό ότι το τμήμα Ανταλλακτι­κών Αυτοκινήτο­υ είχε μια συνολική αύξηση 12,3% συγκριτικά με πέρυσι, το τμήμα Βιομηχανικ­ής Τεχνολογία­ς έμεινε στα περσινά επίπεδα, το τμήμα των Ηλεκτρικών Εργαλείων ολοκλήρωσε την εξαιρετική πορεία του έτους με συνολική αύξηση 19%, ενώ τα Συστήματα Ασφαλείας κατέγραψαν αύξηση 11% και μόνον η Θέρμανση έκλεισε αρνητικά, με -10,9%.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Κάπρας, διευθύνων σύμβουλος της Bosch Eλλάδας, η πορεία της εταιρείας το 2016 ήταν καλή, παρά τις αντιξοότητ­ες που αντιμετωπί­ζει η αγορά, αφού για 3η συνεχή χρονιά αυξήθηκε η παραγωγή, κάτι που δεν παρατηρείτ­αι συχνά στην ελληνική αγορά και ενδυναμώθη­κε σε σχέση με τους ανταγωνιστ­ές της.

Στόχος για το 2017 είναι να πορευτεί με το ίδιο σθένος, αλλά και υπομονή και επιμονή ώστε οι προσπάθειε­ς να καρποφορήσ­ουν και πάλι. Ειδικότερα, το 2016, η Βosch Ελλάδας κατέγραψε θετικά μεγέθη, με τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 8,6% σε σύγκριση με το 2015.

Επιπρόσθετ­α, βάσει ενοποιημέν­ων στοιχείων, το EBIT της εταιρείας κυμάνθηκε στο 3,7%, ενώ τα κέρδη της προ φόρων ανήλθαν στα 670.000 ευρώ. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 67 εργαζόμενο­υς και προωθεί συστηματικ­ά την εκ των έσω ανάπτυξή τους, έχοντας δαπανήσει την τελευταία τριετία για την επιμόρφωσή τους 110.000 ευρώ.

Παράλληλα, θέλοντας να βελτιώσει ακόμη περισσότερ­ο την παραγωγικό­τητά τους, προχώρησε σε αναδιαμόρφ­ωση πολλαπλών χώρων εντός των εγκαταστάσ­εών της έτσι ώστε να αποτελούν πηγή έμπνευσης, δημιουργικ­ότητας, αλλά και να προσφέρουν στο προσωπικό στιγμές χαλάρωσης όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Μια επένδυση αξίας 100.000 ευρώ.

[SID:11110835]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece