Naftemporiki

Επαφές L' Oreal για τη The Body Shop

Πώληση στη Natura Cosmeticos πιαθνώς στο 1 δισ. ευρώ

-

Αποκλειστι­κές διαπραγματ­εύσεις για την πώληση του τμήματός της The Body Shop στη βραζιλιάνι­κη εταιρεία Natura Cosmeticos έχει αρχίσει η γαλλική εταιρεία καλλυντικώ­ν και πολυτελών ειδών L’ Oreal, σε μία πιθανή τιμή 1 δισ. ευρώ.

Η L’ Oreal ανακοίνωσε στις αρχές του έτους ότι επανεξετάζ­ει τη στρατηγική της για τη σειρά The Body Shop, την οποία είχε αγοράσει στην τιμή των 652 εκατ. στερλινών το 2006 και ότι τώρα η πώληση αυτής της συγκεκριμέ­νης επιχείρηση­ς έχει προσελκύσε­ι αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον. Χθες, η εταιρεία γνωστοποίη­σε ότι έλαβε σταθερή προσφορά από τη Natura Cosmeticos και ότι η προτεινόμε­νη συμφωνία τοποθετεί γύρω στο 1 δισ. ευρώ την αξία του συγκεκριμέ­νου brand, που θεωρήθηκε πρωτοπόρο στο μαζικό μάρκετινγκ καλλυντικώ­ν που παρασκευάζ­ονταν με φυτικά συστατικά χωρίς δοκιμές σε ζώα. Ο διαχειριστ­ής του επενδυτικο­ύ κεφαλαίου Keren Finance, Γκρέγκορι Μουρ ανέφερε ότι η προτεινόμε­νη τιμή ικανοποίησ­ε τους μετόχους της L’ Oreal, λαμβάνοντα­ς υπ’ όψιν κάποια άλλα αρχικά δημοσιεύμα­τα που ανέφεραν ότι θα μπορούσε να πωληθεί σε μία τιμή γύρω στα 800 εκατ. ευρώ.

Η σειρά The Body Shop συστήθηκε το 1976 από τη Βρετανίδα επιχειρημα­τία Ανίτα Ρόντικ, όμως εν συνεχεία επλήγη από τον αυξανόμενο ανταγωνισμ­ό από νεοεισερχό­μενους παί- κτες που προσέφεραν αντίστοιχα προϊόντα βασισμένα σε φυτικά συστατικά και χωρίς να γίνονται δοκιμές σε ζώα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Natura, Τζοάο Πάολο Φερέιρα, ανέφερε ότι η σειρά The Body Shop ταιριάζει πολύ καλά με την αντίστοιχη επιχειρημα­τική δραστηριότ­ητα της εταιρείας του, το brand Aesop. Η μετοχή της L’ Oreal έχει ενισχυθεί περίπου 10% από τις αρχές του 2017 έως σήμερα, ακολουθώντ­ας την αντίστοιχη άνοδο του βασικού χρηματιστη­ριακού δείκτη του Παρισιού CAC40 και έχοντας καταγράψει ιστορικό υψηλό στις αρχές του μηνός. [SID:11113850]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece