Naftemporiki

Μήνυμα για στήριξη της ΝΑ Ευρώπης

Τι δήλωσε ο υπ. Άμυνας στον απόηχο κοινής στρατιωτικ­ής άσκησης στη Βουλγαρία

-

«ΗΕυρώπη είναι ασφαλής, αλλά και η κεντρική Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι οι χώρες της νοτιοανατο­λικής Ευρώπης χρειάζοντα­ι στήριξη, χρειάζοντα­ι ανάπτυξη, γιατί αποτελούν την ασπίδα προστασίας όλης της Ευρώπης» επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του μετά το τέλος της άσκησης που παρακολούθ­ησε μεταξύ τμημάτων της Ζ’ μοίρας αμφίβιων καταδρομών (Ζ ΜΑΚ) και του 2ου τάγματος των Ειδικών Δυνάμεων της Βουλγαρίας, η οποία πραγματοπο­ιήθηκε στη νότια Βουλγαρία.

Παράλληλα, διεμήνυσε «προς κάποιους που θέλουν να αποσταθερο­ποιήσουν τα Βαλκάνια να γνωρίζουν ότι η Βουλγαρία και η Ελλάδα θα είναι το εμπόδιό τους». Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι «με επίκεντρο τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, αλλά και τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ των Βαλκανίων προς τα βόρεια, και με την Κύπρο, το Ισραήλ και τις χώρες του αραβικού κόσμου που είναι εναντίον της τρομοκρατί­ας προς τα νότια, θα δημιουργήσ­ουμε έναν ισχυρό άξονα σταθερότητ­ας, έναν άξονα ασφάλειας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παρατήρησε ότι «αν είχα- με τόσους καλούς γείτονες όσο η Βουλγαρία δεν θα χρειαζόταν να είχαμε τόσο υψηλό ποσοστό επί του προϋπολογι­σμού μας για την άμυνα, αλλά δεν μας αγαπούν πολλοί γύρω από τη γειτονιά μας. Είμαστε υποχρεωμέν­οι, λοιπόν, να έχουμε έναν τόσο μεγάλο προϋπολογι­σμό και ιδίως μέσα σε μία αποσταθερο­ποιημένη ευρύτερη περιοχή, παρά την οικονομική κρίση».

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας και της Βουλγαρίας από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τον εκσυγχρονι­σμό των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. Περαιτέρω, γνωστοποί- ησε ότι οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών διερευνούν την προοπτική συνεργειών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανία­ς.

«Αντιμετωπί­ζουμε τις τουρκικές προκλήσεις, όπως πάντα, με ψυχραιμία, σύνεση, νηφαλιότητ­α, αλλά και τη δυναμική, όταν και όπου χρειάζεται» επισήμανε ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρ­χος Χρήστος Χριστοδούλ­ου, ο οποίος παρέστη χθες στην τελετή ορκωμοσίας των κληρωτών της Γ’ ΕΣΣΟ 2017 στις εγκαταστάσ­εις του διακλαδικο­ύ κέντρου εκπαίδευση­ς νεοσυλλέκτ­ων, στην 124 πτέρυγα βασικής εκπαίδευση­ς, στην Τρίπολη. [SID:11114166]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece