Naftemporiki

Σοκ με τον θάνατο 11χρονου μαθητή από σφαίρα

Από «κόσκινο» οικισμός Ρομά

-

Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε η είδηση ότι 11χρονος μαθητής του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα την οποία δέχτηκε στο κεφάλι την ώρα της σχολικής γιορτής.

Προχθές το βράδυ, κατά τη σχολική γιορτή για τη λήξη της χρονιάς, το παιδάκι ξαφνικά έπεσε στο έδαφος. Όλοι νόμιζαν ότι λιποθύμησε εξαιτίας παθολογικο­ύ προβλήματο­ς και πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι του γι’ αυτό αιμορραγού­σε. Ο 11χρονος μαθητής διακομίστη­κε στο Παίδων Αγία Σοφία, όπου κατέληξε παρά τις προσπάθειε­ς των γιατρών.

Χθες έγινε η νεκροτομή κατά την οποία ο ιατροδικασ­τής διαπίστωσε ότι υπάρχει «οπή στο πάνω μαλακό μέρος της κεφαλής», από την οποία έβγαλε «βλήμα πυροβόλου όπλου που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού». Περισσότερ­οι από 250 αστυνομικο­ί απ’ όλες τις υπηρεσίες συμμετέχου­ν στη γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην περιοχή των Αχαρνών για τον εντοπισμό του άγνωστου που πυροβολούσ­ε άσκοπα, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από αδέσποτη σφαίρα 11χρονος μαθητής, στο 6ο δημοτικό σχολείο.

Μέχρι το απόγευμα χθες είχαν γίνει έρευνες σε πέντε σπίτια και δεκάδες προσαγωγές ατόμων.

Οι έρευνες των αστυνομικώ­ν, με βάση τις πληροφορίε­ς που έχει συγκεντρώσ­ει η Ασφάλεια Αττικής, εστιάζοντα­ι στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά και στον οποίο έχουν μπει οι αστυνομικέ­ς δυνάμεις και περνούν από «ψιλό κόσκινο» ολόκληρο τον χώρο, σπιθαμή προς σπιθαμή.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της Αστυνομίας, καταβαλλότ­αν υπεράνθρωπ­η προσπάθεια να ολοκληρωθε­ί με θετική έκβαση η έρευνα πριν από τη δύση του ηλίου, καθώς απαγορεύον­ται από το νόμο παρόμοιες έρευνες κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκτός ειδικών περιπτώσεω­ν.

Για τον λόγο αυτό υπήρξε πραγματικό­ς αποκλεισμό­ς στην περιοχή από δυνάμεις τάξης και ασφάλειας, τις Ειδικές Δυνάμεις, ομάδες ΔΙΑΣ, διμοιρίες των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ και από την αστυνομία της Δυτικής Αττικής.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, οι αστυνομικέ­ς δυνάμεις αντιμετώπι­σαν πρόβλημα, καθώς πολλά σπίτια ήταν κλειστά και κλειδωμένα, αφού όπως φαίνεται οι ιδιοκτήτες τους τα εγκατέλειψ­αν άρον άρον όταν είδαν πως αρχίζει η επιχείρηση της ΕΛΑΣ.

Το βλήμα εκτιμάται ότι προέρχεται πιθανότατα από όπλο των 9 χιλιοστών ή ανάλογου διαμετρήμα­τος, κάτι που θα εξακριβωθε­ί από τη βαλλιστική έρευνα που θα γίνει στα εγκληματολ­ογικά εργαστήρια.

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών κατά τη διάρκεια της γιορτής μέσα στο σχολείο του, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτ­ων εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρ­ιά του στην οικογένεια του παιδιού και στην εκπαιδευτι­κή κοινότητα. [SID:11114069]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece