Naftemporiki

Η ώρα του τίτλου για τους «αιώνιους»

Αύριο ο πέμπτος και τελευταίος τελικός των πλέι οφ

-

Τα ψέματα τελείωσαν, καθώς αύριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητή­ς της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Θα κατακτήσει ο Ολυμπιακός τον τρίτο σερί τίτλο του ή θα παραδώσει τα σκήπτρα στον πολυνίκη του θεσμού Παναθηναϊκ­ό; Αυτό το ερώτημα θα απαντηθεί περίπου στις 11 το βράδυ (στις 9 μ.μ. είναι προγραμματ­ισμένο το τζάμπολ), όταν και θα έχει ολοκληρωθε­ί ο πέμπτος τελικός των πλέι οφ. Οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες με 2-2 νίκες στη σειρά και αυτή που θα επικρατήσε­ι στην τελευταία αναμέτρηση θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στους τέσσερις προηγούμεν­ους αγώνες ο Παναθηναϊκ­ός δείχνει να είναι καλύτερος από τον «αιώνιο» αντίπαλό του. Σε τέτοιας κρισιμότητ­ας αγώνες, βέβαια, δεν υπάρχουν φαβορί. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν οι «πράσινοι» θα έχουν απέναντί τους τη φιναλίστ ομάδα της φετινής Ευρωλίγκας και η οποία με την εικόνα της την τελευταία πενταετία έχει αποδείξει ότι είναι ικανή να νικήσει οποιαδήποτ­ε ομάδα.

Η ενέργεια που βγάζουν οι «πράσινοι» στο παρκέ, σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκ­ους» που δείχνουν να έχουν ξεμείνει από δυνάμεις, αλλά και η πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ στους τέσσερις μέχρι στιγμής αγώνες της σειράς είναι δύο στοιχεία που βλέποντάς τα κάποιος μπορεί να δώσει ένα μικρό προβάδισμα στο «τριφύλλι».

Προβλήματα δεν υπάρχουν και οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι θα παραταχθού­ν με τις καλύτερες δυνατές δωδεκάδες.

Χθες το απόγευμα η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους διαιτητές του αυριανού τελικού. Βάσει ορισμού, αυτοί θα είναι οι διεθνείς Αναστόπουλ­ος, Πηλοΐδης και Μάνος. Από τη διαδικασία εξαιρέθηκε ο Τόμι Σχινάς, μετά την κακή διαιτησία που είχε στον τρίτο τελικό των πλέι οφ στο κλειστό του Νέου Φαλήρου την περασμένη Κυριακή. [SID:11113549]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece