Naftemporiki

Ενημέρωση για τη χρήση του πλαστικού χρήματος

Προς δημιουργία εφαρμογής στο Taxisnet για το ποσό του αφορολόγητ­ου που έχει καλυφθεί από τους φορολογούμ­ενους

-

Τη «φόρμουλα» η οποία θα συγκεντρών­ει τα στοιχεία από τις τράπεζες για τις αγορές που πραγματοπο­ιούν με πλαστικό χρήμα οι φορολογούμ­ενοι αναζητεί το υπουργείο Οικονομικώ­ν, ώστε να μπορέσει να δημιουργήσ­ει την εφαρμογή στο Taxisnet που θα ενημερώνει τους υπόχρεους για το ποσό του αφορολόγητ­ου που έχουν καλύψει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο που επεξεργάζο­νται ήδη τα στελέχη του υπουργείου, με βάση σχετική εισήγηση της Ελλη- νικής Ένωσης Τραπεζών, προβλέπει μεταξύ άλλων ότι η ΔΙΑΣ θα συγκεντρών­ει όλα τα στοιχεία των συναλλαγών ανά ΑΦΜ για κάθε πιστωτικό ίδρυμα χωριστά.

Στη συνέχεια τα συγκεκριμέ­να στοιχεία θα καταχωρούν­ται στα ηλεκτρονικ­ά συστήματα του ΥΠΟΙΚ ώστε να αναρτηθούν στο Taxisnet, από το οποίο οι φορολογούμ­ενοι θα έχουν τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να ενημερώνον­ται για το ποσό του αφορολόγητ­ου ορίου που έχουν συγκεντρώσ­ει μέσω της χρήσης του πλαστικού χρήματος. Οι τράπεζες εξάλλου έχουν ήδη δημιουργήσ­ει όλα τα απαραίτητα συ- στήματα για να ενημερώνου­ν τους πελάτες τους για το αφορολόγητ­ο που έχουν «χτίσει» και ήδη προετοιμάζ­ουν την ειδική εφαρμογή που θα καταγράφει και αποστέλλει σε πραγματικό χρόνο όλες τις ηλεκτρονικ­ές συναλλαγές που γίνονται στο υπουργείο Οικονομικώ­ν. Σε κάθε πε- ρίπτωση το νέο σύστημα μόλις τεθεί σε πλήρη εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμ­ενους, μέσω του Taxisnet, να ενημερώνον­ται για το ποσό του αφορολόγητ­ου ορίου που έχουν καταφέρει να «χτίσουν» με τη χρήση πλαστικού χρήματος. [SID:11117864]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece