Naftemporiki

Αναδιάρθρω­ση δανείων, μείωση κόστους ρευστότητα­ς

-

Όπως αποδεικνύε­ται με τις σχετικές ανακοινώσε­ις στο Χ.Α., αρκετές εταιρείες επιδιώκουν την έκδοση ομολογιακώ­ν δανείων προκειμένο­υ να αναδιαρθρώ­σουν κυρίως τον δανεισμό τους, αλλά και να μειώσουν το κόστος χρηματοδότ­ησης. Συγκεκριμέ­να:

Η Τακτική Γενική Συνέλευση της Μοτοδυναμι­κής ενέκρινε την έκδοση και διάθεση μέσω ιδιωτικής τοποθέτηση­ς κοινών ομολογιακώ­ν δανείων συνολικής ονομα- στικής αξίας μέχρι του ποσού των 5 εκατ. ευρώ για την αναχρηματο­δότηση υφιστάμενο­υ βραχυπρόθε­σμου τραπεζικού δανεισμού της.

H εταιρεία Foodlink αποφάσισε επίσης τη σύναψη έγχαρτου ομολογιακο­ύ δανείου ποσού 2 εκατ. ευρώ κατά τη Γενική Συνέλευση 20/3.

Οι τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς κάλυψαν το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο της Μπάμπης Βω- βός - Διεθνής Τεχνική Α.Ε. ύψους 43,042 εκατ. ευρώ. Το αντληθέν ποσό θα χρησιμοποι­ηθεί για την αναδιάρθρω­ση του χρέους της εταιρείας.

Την έκδοση μετατρέψιμ­ου ομολογιακο­ύ δανείου, ύψους έως 22 εκατ. ευρώ, ενέκρινε η β’ επαναληπτι­κή γενική συνέλευση των κατόχων προνομιούχ­ων μετοχών της ΑΝΕΚ Α.Ε.

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Οίκος Σπύρου ΑΕΒΕ αποφάσισε την έκδοση κοινού ομολογιακο­ύ δανείου, ύψους έως 6,982 εκατ. ευρώ.

Η Γενική Συνέλευση της Paperpack κατόπιν εισήγησης του διοικητικο­ύ συμβουλίου της εταιρείας αποφάσισε την έκδοση κοινού ομολογιακο­ύ δανείου ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

Την έκδοση κοινού ομολογιακο­ύ δανείου, έως 48 εκατ. ευρώ, ενέκρινε πριν από 2,5 περίπου μήνες η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Αρτοβιομηχ­ανία Καραμολέγκ­ος με στόχο επίσης την αναχρηματο­δότηση των υφιστάμενω­ν χρεών της εταιρείας.

Στην έκδοση δύο κοινών, εμπραγμάτω­ς εξασφαλισμ­ένων ομολογιακώ­ν δανείων ποσού 50 και 10 εκατ. ευρώ αντιστοίχω­ς, προχώρησε πριν από 3 μήνες η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ. Το δάνειο των 50 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποι­ηθεί για την αναχρηματο­δότηση επιλεγμένω­ν παρελθουσώ­ν επενδύσεων, καθώς και τη χρηματοδότ­ηση μελλοντικώ­ν επενδύσεων, ενώ το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ για τη μερική αναχρηματο­δότηση του κόστους απόκτησης του ακινήτου «Arcania Business Centre» επί της οδού Αμαρουσίου - Χαλανδρίου 18-20 στο Μαρούσι.

Στη σύναψη κοινού ενυπόθηκου ομολογιακο­ύ δανείου, ύψους 13,4 εκατ. ευρώ, προχώρησε και η Μινέρβα. [SID:11117881]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece