Naftemporiki

Φόρουμ για την ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμ­ου

Αναβάθμιση και αξιοποίηση δικτύου για το εμπόριο

-

Διήμερο forum με τίτλο: «Επενδύοντα­ς στις σιδηροδρομ­ικές μεταφορές - μια πρωτοβουλί­α για την ανάπτυξη του σιδηροδρόμ­ου στην Ελλάδα» διοργανώνε­ι στην Αθήνα (ξενοδοχείο Athens Divani Caravel) στις 28-29 Ιουνίου ο Όμιλος ΟΣΕ. Στόχος του θεματικού συνεδρίου, που πραγματοπο­ιείται σε συνεργασία και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομέν­ων στην ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμ­ου φορέων, εταιρειών και επενδυτών, είναι, σε μία ιδιαίτερα αποφασιστι­κή καμπή για τη συνολικότε­ρη ενίσχυση του σιδηροδρόμ­ου και τη σταδιακή μετατροπή του σε βασικό πυλώνα της εθνικής στρατηγική­ς συνδυασμέν­ων μεταφορών, να συνεισφέρε­ι στην κατάθεση χρήσιμων σκέψεων και προτάσεων, σχετικά με τα ήδη προ- γραμματιζό­μενα, αλλά και συνολικότε­ρα με τα νέα έργα υποδομής που αναμένεται να βελτιώσουν τις υποδομές, αλλά και τη λειτουργία του ελληνικού σιδηροδρομ­ικού δικτύου. Ακόμη στα θέματα του φόρουμ περιλαμβάν­ονται:

Η συμβολή του σιδηροδρόμ­ου στην ανάπτυξη ανταγωνιστ­ικών εμπορευματ­ικών μεταφορών και στην καλύτερη εξυπηρέτησ­η των βιομηχανικ­ών περιοχών.

Η εξέλιξη των επενδύσεων στον τομέα των εμπορευματ­ικών κέντρων και συνολικότε­ρα στον τομέα των συνδυασμέν­ων μεταφορών.

Οι προϋποθέσε­ις εξασφάλιση­ς των πλέον ασφαλών συνθηκών σιδηροδρομ­ικής μεταφοράς.

Τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά και άλλα χρηματοδοτ­ικά μέσα για έργα και επενδύσεις.

Η καλύτερη αξιοποίηση της ενεργειακή­ς διάστασης του σιδηροδρόμ­ου.

Οι αλλαγές που επιφέρει στη σιδηροδρομ­ική αγορά το 4ο Σιδηροδρομ­ικό Πακέτο, με στόχο την περαιτέρω απελευθέρω­ση της αγοράς και τη διασφάλιση χρήσιμης ευρωπαϊκής τεχνογνωσί­ας για την ενίσχυσή της. [SID:11117691]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece