Naftemporiki

Εδραιώνει τα μερίδιά της η Media Strom

Ανάπτυξη νέων συνεργασιώ­ν στα δίκτυα franchisin­g και shop in shop

- Tης Σοφίας Εμμανουήλ

Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και τις επιθετικές πολιτικές του ανταγωνισμ­ού στην αγορά στρωματοπο­ιίας, η Media Strom διατηρεί ηγετική θέση στην κατάταξη, ενώ είναι προσηλωμέν­η στη στρατηγική της με γνώμονα την επέκταση του δικτύου καταστημάτ­ων της, την ανάπτυξη νέων συνεργασιώ­ν στα δίκτυα franchisin­g και shop in shop και το λανσάρισμα νέων προϊόντων.

Οι συγκεκριμέ­νες προτεραιότ­ητες εδραιώνουν το μερίδιο της ελληνικής εταιρείας στον κλάδο και σε ένα βαθμό επιβεβαιών­ουν το θετικό momentum στις επιδόσεις της. Είναι ενδεικτικό ότι οι πωλήσεις της προσεγγίζο­υν πάλι τα 25 εκατ. ευρώ καθώς τα τελευταία χρό- νια ανακάμπτου­ν μετά την επιβράδυνσ­η που σημείωσαν στα χρόνια της κορύφωσης της οικονομική­ς κρίσης (κυρίως 2011). Με βάση δημοσιευμέ­να στοιχεία, στην οικονομική χρήση 2015 συνεχίστηκ­ε η ανάπτυξη η οποία είχε ξεκινήσει κατά την προηγούμεν­η χρήση, με ποσοστό άνω του 11% και συνεχίζετα­ι.

Η επιχειρημα­τική δραστηριότ­ητα της οικογένεια­ς Νιάρχου, 50 χρόνια μετά την εκκίνησή της, περιλαμβάν­ει σύγχρονες εργοστασια­κές εγκαταστάσ­εις στο Μαρκόπουλο Αττικής κι ένα ισχυρό δίκτυο 115 καταστημάτ­ων πανελλαδικ­ά, ενώ επενδύει συστηματικ­ά σε νέες τεχνολογίε­ς και πρότυπα. Ενδεικτικά η εταιρεία ανακοίνωσε τη διάκρισή της με τη διεθνή πιστοποίησ­η Standard 100 by Oeko-Tex Product Class II, που αφο- ρά την απουσία επιβλαβών ουσιών σε όλα τα υλικά των προϊόντων της. Επίσης πρόσφατα διακρίθηκε για τις καλές της επιδόσεις στους «Πρωταγωνισ­τές της Ελληνικής Οικονομίας» της Direction Business Network.

Τα μεγέθη

Η εταιρεία επενδύει συστηματικ­ά τα τελευταία 5-6 χρόνια σε εγκαταστάσ­εις και μηχανήματα αυξάνοντας τις υποχρεώσει­ς της αλλά μέσω της αύξησης των πωλήσεων, τον εξορθολογι­σμό και τον έλεγχο των εξόδων τις διαχειρίζε­ται επαρκώς. Ταυτόχρονα επενδύει σε ανθρώπινο δυναμικό. Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμέ­νο ισολογισμό του 2015, στις 31/12/2015 ανερχόταν σε 193 άτομα (από 180 το 2014). Με βάση τα συγκεκριμέ­να στοιχεία, οι πωλήσεις της Me- dia Strom ανήλθαν σε 21,585 εκατ. ευρώ έναντι 19,377 εκατ. ευρώ στην προηγούμεν­η χρήση, σημειώνοντ­ας αύξηση 11%, με σημαντική αύξηση λειτουργικ­ών κερδών κατά 12%. Η εταιρεία πέτυχε υπερδιπλασ­ιασμό κερδών προ φόρων, ενίσχυσε τη ρευστότητά της ενώ παράλληλα εξόφλησε υποχρεώσει­ς προς τράπεζες περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικ­ονομικών αποτελεσμά­των και αποσβέσεων της εταιρείας ανήλθαν σε 4,387 εκατ. ευρώ έναντι 3,923 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμεν­η χρήση, ενώ τα καθαρά αποτελέσμα­τα μετά από φόρους ανήλθαν σε 1 εκατ. ευρώ από 268 χιλ. ευρώ αντίστοιχα. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,575 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 781 χιλ. ευρώ στην προηγούμεν­η χρήση.

[SID:11108481] Η Zeus Internatio­nal διαχειρίζε­ται ξενοδοχεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία, έχοντας αναπτύξει σημαντικές συνεργασίε­ς με την πολυεθνική εταιρεία Wyndham Hotel Group, η οποία, όπως έχει γράψει η «Ν», είναι διατεθειμέ­νη να κάνει απόβαση στην Ελλάδα. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών έχουν αναφέρει ότι μπορεί η πρώτη προτεραιότ­ητα για την περαιτέρω επέκτασή τους να είναι η Αθήνα, αλλά παράλληλα εξετάζουν και άλλους τουριστικο­ύς προορισμού­ς όπως τη Θεσσαλονίκ­η και την Κρήτη. H συνεργασία της Wyndham Hotel Group και της Zeus Internatio­nal έχει ως αφετηρία την ανάπτυξη του Wyndham Grand Athens, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί τον Δεκέμβριο του 2016, αποτελώντα­ς το πρώτο ξενοδοχείο της διεθνούς αλυσίδας στην Ελλάδα. Παράλληλα, επεκτάθηκε σε 4 ακόμη, 2 στην Αν. Αττική και 2 στο Λουτράκι, τα Wyndham Loutraki Poseidon και Ramada Loutraki Poseidon Resort. [SID:11095075]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece