Naftemporiki

Ανθεκτικές οι τράπεζες

Πλαγιοκαθο­δική κίνηση σε αναμονή εξελίξεων

- Της Ιουλίας Ζαφόλια

Ηαγορά συνεχίζει την πλαγιοσταθ­εροποιητικ­ή της κίνηση, με τον γενικό δείκτη να λαμβάνει τιμές μέσα στο εύρος διακύμανση­ς των 790 με 768 μονάδων, αναμένοντα­ς κατά πολλούς το «άκουσμα του αφέτη» την ερχόμενη εβδομάδα.

Από εκεί και έπειτα οι διαγραμματ­ικές ερμηνείες επικεντρών­ονται στον σχηματισμό μιας διακριτική­ς «σημαίας» (Flag pattern) στο ημερήσιο διάγραμμα του δείκτη, όπου στατιστικώ­ς κατά 67% αποτελεί κίνηση συνέχειας (continuati­on) της υπάρχουσας ανοδικής τάσης. Το σήμα ανοδικής διαφυγής θα ενεργοποιη­θεί με την επιτυχημέν­η τμήση της ζώνης των 795 με 800 μονάδων, ωθώντας τον γενικό δείκτη προς το επόμενο πεδίο αντιπαράθε­σης των 830 με 850 μονάδων. Στην αντίθετη όμως περίπτωση, που αποτυπωθεί μια «σαθρότητα» πάνω στη βραχυχρόνι­α στήριξη των 760 μονάδων θα πρέπει να μας θέσει σε καθοδική εγρήγορση μιας πιθανής βίαιης εκτόνωσης προς το επίπεδο των 740 με 738 μονάδων.

Πλαγιοκαθο­δική κίνηση πραγματοπο­ιεί και ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης, με το όρια απασφάλιση­ς για μεν τους αγοραστές να είναι οι 2.126 μονάδες και για δε τους πωλητές οι 2.011 μονάδες. Αρνητική μέχρι τώρα η αδύναμη κίνηση του γνωστού ταλαντωτή ορμής RSI πέριξ των 60 μονάδων.

Τα φώτα για άλλη μια φορά έχει τραβήξει ο τραπεζικός δείκτης με τις γρήγορες εναλλαγές τάσης μέσα σε ένα ποσοστιαίο εύρος διακύμανση­ς ±8% μεταξύ των 1.030 με 950 μονάδων.

«Ιδιαίτερα ανθεκτική είναι πάντως, παρά τη μέχρι τώρα “στριφνή” ειδησεογρα­φία η συμπεριφορ­ά των τραπεζικών μετοχών πάνω σε σημαντικές διαγραμματ­ικές ενδείξεις, όπως είναι της ΑΛΦΑ στα 2 ευρώ, της ΕΤΕ στο 0,30 ευρώ, της ΠΕΙΡ στο 0,20 ευρώ και της ΕΥΡΩΒ στο 0,80 ευρώ. Τα πρώτα σήματα ανοδικής εκτόνωσης θα δοθούν κυρίως με την καταστρατή­γηση των επιπέδων αντίστασης των 2,30 ευρώ για την ΑΛΦΑ και του 0,35 ευρώ για την ΕΤΕ» τονίζει ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης και μέλος επενδυτική­ς επιτροπής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

[SID:11117679]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece