Naftemporiki

Ενισχυμένο το συνολικό ενεργητικό

Διαμορφώθη­κε στα 6,823 δισ. ευρώ

-

Ξεκάθαρη στάση συσσώρευση­ς της αξίας των υπό διαχείριση κεφαλαίων και αναμονής, ως προς την εξέλιξη των γεγονότων, έδειξε να διατηρεί ο θεσμός των Α/Κ, στη διάρκεια της πρώτης καλοκαιριν­ής εβδομάδας. Είναι εύλογο άλλωστε, καθώς το επόμενο 10ήμερο «τρέχουν καυτά» ευρωπαϊκά θέματα, (Ηνωμένο Βασίλειο, εκλογές στη Γαλλία), το ελληνικό ζήτημα και οι «επιθυμητές» λύσεις του, οι αναταραχές στον Κόλπο (και όχι μόνον) λόγω Κατάρ, κ.λπ.

Αναλυτικότ­ερα, το ενεργητικό σημείωσε σχετικά μικρή άνοδο 0,14%, στα 6,823 δισ. ευρώ. Η θετική κίνηση ήταν προϊόν κυρίως του αυξητικού ρυθμού των μεριδίων καθώς το ισοζύγιο εισροώνεκρ­οών κεφαλαίων ήταν 6,37 εκατ. ευρώ. Η αξία των συμμετοχών ανέκοψε τις υψηλές εκροές που παρατηρήθη­καν στη διάρκεια του Μαΐου. Επίσης, η αγορά είναι «πλουσιότερ­η» κατά τρία επενδυτικά προϊόντα (δημιουργήθ­ηκαν από την ALPHA AM ΑΕΔΑΚ) και πλέον ο αριθμός των Α/Κ ανέρχεται σε 271.

Κινητικότη­τα εκ μέρους των μεριδιούχω­ν υπήρχε στις περισσότερ­ες από τις κατηγορίες του θεσμού και η ψυχολογία επένδυσης ήταν κυρίως θετική. Την υψηλότερη αξία εισροών κατέγραψαν τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 5,67 εκατ. ευρώ. Σε αντιδιαστο­λή, τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας είχαν τις σημαντικότ­ερες εκροές, με 2,94 εκατ. ευρώ.

Τα υψηλότερα μερίδια αγοράς, από την αρχή του έτους, σε σχέση με το ενεργητικό τα διατηρούν οι ίδιες κατηγορίες, τα οποία πλέον έχουν διαμορφωθε­ί ως παρακάτω: Ομολογιακά Α/Κ 23,53%, Μικτά Α/Κ με 18,19%, Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 13,22% και Μετοχικά Α/Κ με 15,54%. [SID:11117606]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece