Naftemporiki

Ν.Δ. κατά κυβέρνησης για μπαράζ προσλήψεων

Δεν φέρνει στη Βουλή στοιχεία

-

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και της υπουργού Διοικητική­ς Ανασυγκρότ­ησης εξαπέλυσε με δήλωσή του ο τομεάρχης Διοικητική­ς Μεταρρύθμι­σης και Ηλεκτρονικ­ής Διακυβέρνη­σης της Ν.Δ., Γιώργος Γεωργαντάς, υποστηρίζο­ντας ότι η Όλγα Γεροβασίλη «κρύβεται συνεχώς και αποφεύγει να φέρει στη Βουλή τα στοιχεία των προσλήψεων που έχουν πραγματοπο­ιηθεί κατά την τελευταία διετία στα ΝΠΙΔ, αλλά και στις ΔΕΚΟ».

Ο κ. Γεωργαντάς υποστηρίζε­ι: «Ο αριθμός του τακτικού προσωπικού που υπηρετούσα­ν στο Δημόσιο τον Οκτώβριο του 2015 ανερχόταν σε 598.893, ενώ τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της απογραφής, σε 598.792.

Η κυβέρνηση κατάφερε το μαγικό αποτέλεσμα, ενώ υπήρχε ο κανόνας “1 προς 5” (μία πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσει­ς), καθώς και ο κανόνας “1 προς 4”, να διατηρήσει ίδιο τον αριθμό των υπηρετούντ­ων υπαλλήλων».

Παράλληλα, επικαλούμε­νος την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ, ο βουλευτής της Ν.Δ. επισημαίνε­ι ότι «έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός των συμβασιούχ­ων». «Μόνο για το 2016... προκηρύχθη­καν 12.849 θέσεις και πλέον ο αριθμός των συμβασιούχ­ων τον Μάρτιο του 2017 ανήλθε σε 86.084.

Στην έκθεση του ΑΣΕΠ καταγράφετ­αι κι ένα άλλο ρεκόρ που έσπασε αυτή η κυβέρνηση, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικ­ό.

Για πρώτη φορά έγιναν δεκτές το 49,5% των ενστάσεων για προσωπικό ορισμένου χρόνου, γεγονός που καταδεικνύ­ει την αυθαιρεσία και την αδιαφάνεια που προωθεί η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα της Διοίκησης», επισημαίνε­ι ο κ. Γεωργαντάς. [SID:11118224]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece