Naftemporiki

Θρίαμβος Ναδάλ στο Roland Garros

Ο Ισπανός νίκησε τον Ελβετό Στ. Βαβρίνκα με 3-0 σετ

-

Είναι ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στο χώμα και το απέδειξε για μία ακόμη φορά. Με το εμφατικό 3-0 στον τελικό του απλού ανδρών επί του Στάνισλαβ Βαβρίνκα (6-2, 6-3, 6-1), ο Ράφα Ναδάλ ήταν ο μεγάλος νικητής του κορυφαίου grand slam Roland Garros που ολοκληρώθη­κε χθες στο Παρίσι. Ο Ισπανός απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι στο αγαπημένο του κορτ δεν έχει αντίπαλο. «Καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίε­ς τον Ελβετό αντίπαλό του και πρόσθεσε στην τροπαιοθήκ­η του τον 10ο τίτλο του Roland Garros, όντας ο μοναδικός που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο στην ιστορία του κορυφαίου grand slam.

Με τη νίκη αυτή ο 31χρονος Ναδάλ έφτασε τα 15 major τρόπαια στην καριέρα του κι έχει βάλει για τα καλά... πλώρη προκειμένο­υ να επιστρέψει μέσα στο 2017 στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, όπου παραμένει ο Άντι Μάρεϊ. * Η Μάργκαρετ Κορτ έχει κερδίσει 11 φορές το Australian Open. Η 20χρονη Γελένα Οσταπένκο είναι από το περασμένο Σάββατο η νέα κάτοχος του Roland Garros, καθώς στον τελικό του απλού γυναικών επικράτησε με 2-1 του φαβορί για το τρόπαιο, Σιμόνα Χάλεπ.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Χάλεπ «αυτοκτόνησ­ε», αφού πήρε το πρώτο σετ με 6-4, προηγήθηκε με 3-0 στο δεύτερο και όλα έδειχναν ότι θα έκανε... περίπατο.

Ωστόσο, η Οσταπένκο με μία εντυπωσιακ­ή ανατροπή, πήρε 12 από τα επόμενα 19 γκέιμ, ισοφάρισε 1-1 (6-4) και με την ψυχολογία στα ύψη επικράτησε και στο τρίτο με 6-3 και πανηγύρισε δικαιολογη­μένα.

 ??  ?? Ράφαελ Ναδάλ. Γελένα Οσταπένκο.
Ράφαελ Ναδάλ. Γελένα Οσταπένκο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece