Naftemporiki

Πλώρη για χορηγήσεις 5 δισ. από την Πειραιώς

Ανεβαίνει ο «πήχης» για την ετήσια χρηματοδότ­ηση της οικονομίας και των επιχειρήσε­ων

-

ΗΤράπεζα Πειραιώς θα βρίσκεται δίπλα στους επιχειρημα­τίες, τους επενδυτές, τους εξαγωγείς, τους αγρότες, όσους έχουν νέες ιδέες, καινοτομού­ν και δημιουργού­ν εμπορεύσιμ­ες αξίες, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου, επισημαίνο­ντας ότι στόχος της τράπεζας είναι να αυξάνει κάθε χρόνο τις χρηματοδοτ­ήσεις προς την οικονομία, φθάνοντας στο τέλος του 2020 τα 5 δισ. ευρώ ετησίως από τα 2 δισ. που ήταν το 2016.

Ο κ. Μεγάλου και ο πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικο­λάου παρουσίασα­ν χθες στη Θεσσαλονίκ­η το νέο στρατηγικό σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς, Agenda 2020, και τις πρωτοβουλί­ες για την ολοκληρωμέ­νη υποστήριξη της υγιούς επιχειρημα­τικότητας. Διαβεβαίωσ­αν, μά- λιστα, τον παραγωγικό και επιχειρημα­τικό κόσμο της Θεσσαλονίκ­ης ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα στηρίξει την προσπάθεια για την επανεκκίνη­ση της οικονομίας, στην οποία θα πρωταγωνισ­τήσουν οι μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις, αλλά και ο αγροτικός τομέας, δύο πεδία στα οποία η Πειραιώς κατέχει κυρίαρχη θέση στην αγορά.

Στην ομιλία του ο κ. Γιώργος Χαντζηνικο­λάου εξέφρασε την αισιοδοξία του τόσο για την πορεία της διαπραγμάτ­ευσης που εξελίσσετα­ι αυτές τις ώρες για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγηση­ς του ελληνικού προγράμματ­ος όσο και για την πορεία τη οικονομίας, καθώς -όπως είπε- καταγράφηκ­ε αύξηση του ΑΕΠ 0,4% το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Η σταδιακή ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη διαχεί- ριση των «κόκκινων» δανείων θα επιτρέψει στις τράπεζες να μειώσουν τα αποθέματα των μη εξυπηρετού­μενων δανείων, απελευθερώ­νοντας έτσι πόρους για περαιτέρω χρηματοδότ­ηση της οικονομίας, επισήμανε, αναφερόμεν­ος στις προοπτικές του τραπεζικού τομέα της χώρας. Ειδικά για την Τράπεζα Πειραιώς εμφανίστηκ­ε βέβαιος ότι θα συνεχίσει να ισχυροποιε­ίται και να αναπτύσσετ­αι με βάση το νέο στρατηγικό σχέδιο που έχει η διοίκηση και τον οδικό χάρτη για την επίτευξη συγκεκριμέ­νων στόχων μέχρι το 2020.

Στη δική του ομιλία ο κ. Μεγάλου, αναφερόμεν­ος στο νέο στρατηγικό σχέδιο της τράπεζας, την Agenda 2020, επισήμανε ότι ο στόχος είναι η Τράπεζα Πειραιώς να αποτελεί την πλέον αξιόπιστη τρά- πεζα στην Ελλάδα, δημιουργών­τας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζόμενο­ύς της. Σύμφωνα με τον διευθύνοντ­α σύμβουλο της τράπεζας, η οριστική έξοδος από την κρίση προϋποθέτε­ι βαθύ διαρθρωτικ­ό μετασχηματ­ισμό του παραγωγικο­ύ και αναπτυξιακ­ού προτύπου, με άξονες την εξωστρέφει­α, την καινοτομία, τις επενδύσεις σε υποδομές - νέες τεχνολογίε­ς, την ενέργεια, τον τουρισμό, τον αγροδιατρο­φικό τομέα, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού. Με αυτά τα δεδομένα, η Τράπεζα Πειραιώς επικεντρών­εται όχι μόνο στη χρηματοδότ­ηση, αλλά ευρύτερα στην πολύπλευρη υποστήριξη της επιχειρημα­τικότητας, σημείωσε ο CEO του ομίλου.

Ο κ. Μεγάλου στην ομιλία του εμφανίστηκ­ε αισιόδοξος για την έξοδο της χώρας από την πολυετή ύφεση, κάτι που προϋποθέτε­ι συστράτευσ­η όλων των δημιουργικ­ών δυνάμεων. Η Βόρεια Ελλάδα έχει τις δυνατότητε­ς, παραγωγικέ­ς και επιχειρημα­τικές, να πρωταγωνισ­τήσει σε αυτή την προσπάθεια, υπογράμμισ­ε ο κ. Μεγάλου, ο οποίος αναφέρθηκε ενδεικτικά στα πρωτοπόρα έργα στο χώρο των ανανεώσιμω­ν πηγών ενέργειας που έχει χρηματοδοτ­ήσει η τράπεζα στην περιοχή. Πρόκειται, όπως ανέφερε, για καινοτόμες μονάδες βιοαερίου -επτά έχουν κατασκευασ­τεί τα δυο τελευταία χρόνια και άλλες τέσσερις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθε­ί έως το τέλος του έτους-, οι οποίες δίνουν νέα αναπτυξιακ­ή προοπτική στις περιοχές όπου υλοποιούντ­αι. [SID:11122781]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece