Naftemporiki

Αποκλεισμό­ς και περικοπή μισθού

Παραπομπή Η. Κασιδιάρη στον Πρόεδρο της Βουλής

-

Στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση παρέπεμψε η Επιτροπή Κοινοβουλε­υτικής Δεοντολογί­ας τον Ηλία Κασιδιάρη για το περιστατικ­ό της βίαιης επίθεσης κατά του Νίκου Δένδια, καλώντας τον Πρόεδρο της Βουλής να επιβάλει την ανώτερη δυνατή ποινή στον χρυσαυγίτη βουλευτή. Η επιτροπή κοινοβουλε­υτικής Δεοντολογί­ας συνεδρίασε χθες κεκλεισμέν­ων των θυρών και αποδοκίμασ­ε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων - πλην της Χρυσής Αυγής- την ενέργεια του Κασιδιάρη ως «απαράδεκτη» και «αντικοινοβ­ουλευτική». Η επιτροπή αποφάσισε, μάλιστα, να παραπέμψει την υπόθεση του βουλευτή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση δίνοντάς του το πράσινο φως να εξαντλήσει την αυστηρότητ­ά του βάσει του Κανονισμού της Βουλής. Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο Κανονισμός δεν περιλαμβάν­ει ιδιαίτερα αυστηρές ποινές πέραν της περικοπής της βουλευτική­ς αποζημίωση­ς. Με αυτό το σκεπτικό τέθηκε στο τραπέζι η ανάγκη αυστηροποί­ησης του κανονισμού για περιπτώσει­ς βιαιοπραγί­ας.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν παρουσιάστ­ηκε για να δώσει εξηγήσεις. Τον ρόλο αυτό ανέλαβε ο βου- λευτής της Χρυσής Αυγής, Χρίστος Παππάς ο οποίος υποστήριξε ότι το όλο περιστατικ­ό ήταν «στημένο» από τον κοινοβουλε­υτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Νίκο Δένδια. Μάλιστα ο κ. Παππάς πρόβαλε τον πρωτοφανή ισχυρισμό ότι ο κ. Δένδιας «προκάλεσε» τον Κασιδιάρη γιατί έχει «ηγετικές φιλοδοξίες» στη Ν.Δ.

Η Επιτροπή Δεοντολογί­ας της Βουλής αποδοκίμασ­ε όμως και έναν ακόμη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, τον Γ. Σαχινίδη, ο οποίος συνελήφθη να μοιράζει μισαλλόδοξ­α προπαγανδι­στικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής σε μαθητές Γυμνασίου που επισκέφθηκ­αν τη Βουλή στο πλαίσιο εκπαιδευτι­κού προγράμματ­ος. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκ­ε ενώπιον των μελών της επιτροπής ότι δεν γνώριζε πως η πράξη του ήταν απαγορευμέ­νη. Παράλληλα η επιτροπή Κοινοβουλε­υτικής Δεοντολογί­ας αποδέχθηκε την εισήγηση του Νίκου Βούτση να αποκλειστο­ύν όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από τις κοινοβουλε­υτικές αντιπροσωπ­είες που εκπροσωπού­ν τη Βουλή σε διεθνείς οργανισμού­ς, μέχρι να ολοκληρωθε­ί η δίκη περί εγκληματικ­ής οργάνωσης. [SID:11122994]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece