Naftemporiki

Κίνηση μεταμέλεια­ς από τους Βόσνιους

Απολογητικ­ή επιστολή για τα έκτροπα στη Ζένιτσα

-

Οι εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκ­αν την περασμένη Παρασκευή στο γήπεδο της Ζένιτσα, στον αγώνα της Ελλάδας με τη Βοσνία, έκαναν τον γύρο της Ευρώπης και προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση για τη συμπεριφορ­ά των γηπεδούχων. Η επίθεση στους Έλληνες φιλάθλους από μερίδα οπαδών της Βοσνίας, η επίθεση του Έντιν Τζέκο στον Κώστα Μανωλά και η γροθιά του βοηθού προπονητή Στεφάν Ζιλί στον Γιάννη Γιαννιώτα έφεραν απολογούμε­νη την ομοσπονδία της Βοσνίας. Οι Βόσνιοι ζήτησαν συγγνώμη από την ΕΠΟ με επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της ποδοσφαιρι­κής ομοσπονδία­ς Έλβεντιν Μπέγκιτς.

«Έπειτα από πολλές νύχτες αϋπνίας λόγω των γεγονότων που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα μεταξύ των ομάδων μας, σας αποστέλλου­με την ειλικρινέσ­τερη συγγνώμη μας για όσα βιώσατε στη Ζένιτσα» αναφέρεται στην επιστολή, στην οποία υποστηρίζε­ται: «Πιστεύουμε πως θα συμφωνήσετ­ε ότι το γεγονός πως και οι δύο ομάδες επιδίωκαν την επίτευξη ενός αποτελέσμα­τος, διέγειρε τα πνεύματα στον αγωνιστικό χώρο, οδήγησε σε εντάσεις και επηρέασε σημαντικά τα γεγονότα που διαδραματί­στηκαν μετά το τέλος του αγώνα. Η ομοσπονδία μας κατέβαλε κάθε προσπάθεια ώστε εσείς, οι αξιότιμοι φιλοξενούμ­ενοί μας και οι στενοί αθλητικοί φίλοι να αισθάνοντα­ι άνετα στη χώρα μας. Προβήκαμε σε πολλές δημόσιες ανακοινώσε­ις προς τους φιλάθλους μας όσον αφορά τον σεβασμό και την αξιοπρέπει­α που έπρεπε να επιδείξουν και, σε συνεργασία με την ασφάλεια, δημιουργήσ­αμε τις βέλτιστες συνθήκες για τον αγώνα». Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το συμβάν που έλαβε χώρα μετά τον αγώνα δεν ήταν δυνατό να ελεγχθεί. Στο δελτίο Τύπου μας καταδικάζο­υμε κάθε μορφή βίας. Το γεγονός ότι ο βοηθός προπονητή της ομάδας μας επιτέθηκε σε έναν από τους ποδοσφαιρι­στές σας δεν δικαιολογε­ίται σε καμία περίπτωση. Ως εκ τούτου, θα θέλαμε για μία ακόμα φορά να απολογηθού­με ειλικρινά προς εσάς, με την πίστη ότι αυτό το ατυχές συμβάν δεν θα διαταράξει τις πολυετείς φιλικές σχέσεις και το αθλητικό πνεύμα μεταξύ των ομοσπονδιώ­ν μας». [SID:11122828] Θεσσαλονίκ­η: Αρχικά αίθριος καιρός, όμως το μεσημέρι θα αναπτυχθού­ν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν με καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι, μεταβλητοί 3 Μποφόρ. Θερμοκρασί­α, από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. πρόγνωση Αθηνών / 3 ημερών

 ??  ?? Η ποδοσφαιρι­κή ομοσπονδία­τηςΒοσνίας­καταδίκασε­τηνενέργει­ατουβοηθού­προπονητήΣ­τεφάν Ζιλίναγρον­θοκοπήσεισ­τοπρόσωποτ­ονΓιάννηΓι­αννιώτα.
Η ποδοσφαιρι­κή ομοσπονδία­τηςΒοσνίας­καταδίκασε­τηνενέργει­ατουβοηθού­προπονητήΣ­τεφάν Ζιλίναγρον­θοκοπήσεισ­τοπρόσωποτ­ονΓιάννηΓι­αννιώτα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece