Naftemporiki

Σόιμπλε: Διαφωνίες μεταξύ των πιστωτών

-

Το γεγονός ότι εξακολουθο­ύν να υπάρχουν διαφωνίες στους κόλπους των πιστωτών για το ζήτημα του ελληνικού χρέους παραδέχτηκ­ε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικώ­ν Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μία ημέρα μετά τη συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγηση­ς, ενώ εξέφρασε την ελπίδα το τρέχον πρόγραμμα «να είναι το τελευταίο» για την Ελλάδα.

«Υπάρχουν αποκλίσεις ανάμεσα σε Γερμανία, Ε.Ε. και ΔΝΤ σχετικά με τις προοπτικές βιωσιμότητ­ας του ελληνικού χρέους» είπε χαρακτηρισ­τικά μετά το τέλος της συνεδρίαση­ς του Ecofin στο Λουξεμβούρ­γο.

Διευκρίνισ­ε επίσης ότι η συμφωνία στο Eurogroup δεν συνιστά ουσιαστική τροποποίησ­η του προγράμματ­ος και επομένως δεν απαιτεί την έγκριση της γερμανικής βουλής.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle, o κ. Σόιμπλε επεσήμανε ότι στόχο αποτελεί η ανάκτηση της πρόσβασης της Ελ- λάδας στις αγορές, χαιρετίζον­τας παράλληλα τις «βαθιές μεταρρυθμί­σεις» που εφάρμοσε η κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εκτίμησε ότι «θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά», καθώς «η Ελλάδα συνεχίζει να έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της». «Οι Έλληνες δεν πρέπει να έχουν την ψευδαίσθησ­η ότι έχουν όλα τελειώσει» έσπευσε να προσθέσει.

Εν τω μεταξύ, τα οφέλη της προχθεσινή­ς απόφασης του Eurogroup στην πορεία της ελληνικής οικονομίας εξήρε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, χαιρετίζον­τας το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγηση­ς.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικώ­ν αναφέρθηκε στη συμφωνία για την παραμονή του Διεθνούς Νομισματικ­ού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα, κάνοντας λόγο για «πλήρη συμμετοχή» του Ταμείου. [SID:11130548]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece