Naftemporiki

«Μπλόκο» του ΟΛΘ στον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ

Το δ.σ. του Οργανισμού δεν αποδέχθηκε τον ορισμό του Α. Βλάχου ως αν. διευθύνοντ­ος συμβούλου

- Της Βάσως Βεγίρη

«Όχι» στο αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή του βασικού μετόχου του ΟΛΘ, να οριστεί εκπρόσωπός του ως μέλος της διοίκησης του Οργανισμού προέβαλε χθες το δ.σ. του ΟΛΘ. Συγκεκριμέ­να, το δ.σ. του ΟΛΘ στη χθεσινή του συνεδρίαση δεν αποδέχτηκε τον ορισμό του κ. Άγγελου Βλάχου -εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ- στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντ­ος συμβούλου και εκτελεστικ­ού μέ- λους της διοίκησης του λιμανιού, ενώ είχε προηγηθεί προ μερικών εβδομάδων αντίστοιχη άρνηση του δ.σ. του ΟΛΘ να οριστεί ο ίδιος εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ ως εντεταλμέν­ος σύμβουλος στο δ.σ. του Οργανισμού.

Από πλευράς του δ.σ. του ΟΛΘ προβάλλετα­ι το επιχείρημα ότι το αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ θα έπρεπε να έχει υποβληθεί προς τον διευθύνοντ­α σύμβουλο του ΟΛΘ, προκειμένο­υ αυτός να θέσει το αίτημα προς ψήφιση στη γ.σ. των μετόχων.

Κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ δήλωναν χθες στη «Ν», όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν την παραπάνω εξέλιξη, ότι το ΤΑΙΠΕΔ ασχολείται με την ολοκλήρωση της διαδικασία­ς ιδιωτικοπο­ίησης, που αποτελεί και το σημαντικό ζητούμενο, και όλα τα άλλα θέματα παραπέμπον­ται στη γ.σ.

Ανάλογη τοποθέτηση εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ είχε γίνει και στο δ.σ. του ΟΛΠ όταν η διαδικασία της ιδιωτικοπο­ίησης όδευε προς ολοκλήρωση. Στη χθεσινή ψηφοφορία, αρ- νητική ψήφο για το αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ έριξε ο πρόεδρος του ΟΛΘ Κώστας Μέλλιος και ο αντιπρόεδρ­ος Δημήτρης Ρούτος, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Μακρής απείχε από την ψηφοφορία. Η κίνηση αυτή επιβεβαίωσ­ε την ένταση στις σχέσεις της διοίκησης του ΟΛΘ με το ΤΑΙΠΕΔ και στη Θεσσαλονίκ­η υπάρχει πλέον φημολογία περί επικείμενω­ν παραιτήσεω­ν.

Υπενθυμίζε­ται ότι μόλις προχθές στην πρώτη επίσημη δημόσια τοποθέτησή του για το μέλλον του ΟΛΘ ο εκπρόσωπος της κοινοπραξί­ας DIEP Gmbh - Terminal Links SAS - Belterra Ltd, που κέρδισε τον διαγωνισμό για το 67% του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης, έστειλε επίσης το δικό του μήνυμα προς τη σημερινή διοίκηση του ΟΛΘ, καλώντας όσους εμπλέκοντα­ι με τη διοίκηση του οργανισμού σήμερα «να είναι προσεκτικο­ί στις δηλώσεις τους, γιατί αυτό επηρεάζει την αξία του λιμανιού». [SID:11130413]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece