Naftemporiki

5 εμπορικά ακίνητα αγόρασε η Εθνική Πανγαία

Σε Αθήνα, Γέρακα, Ρέντη, Πάτρα και Λεμεσό

-

Την απόκτηση πέντε εμπορικών ακινήτων συνολικής επιφάνειας 87.000 τετραγωνικ­ών μέτρων έναντι συνολικού τιμήματος 71 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) Ειδικότερα, η Πανγαία απέκτησε από εταιρεία συμφερόντω­ν ξένων θεσμικών επενδυτών τέσσερα εμπορικά ακίνητα (υπεραγορές) συνολικής επιφάνειας 75 χιλ. τ.μ., έναντι συνολικού τιμήματος 47 εκατ. ευρώ. Τα ακίνητα βρίσκονται στη Λεωφ. Μαραθώνος (Γέρακας), στη Λεωφ. Αθηνών (Αθήνα), στη Λεωφ. Πέτρου Ράλλη (Αγ. Ι. Ρέντης) και στην Πάτρα.

Παράλληλα ολοκλήρωσε την εξαγορά εμπορικού ακινήτου (υπεραγορά και γραφεία) που βρίσκεται στη Λεμεσό της Κύπρου, συνολικής επιφάνειας 12 χιλ. τ.μ., έναντι τιμήματος 24 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο προϋπάρχου­σας συμφωνίας με την εταιρεία Chris Cash & Carry Ltd του ομίλου Σκλαβενίτη.

25ετής εκμίσθωση σε Σκλαβενίτη

Όλα τα ακίνητα εκμισθώθηκ­αν σε εταιρείες του ομίλου Σκλαβενίτη για διάρκεια 25 ετών. Όπως επισημαίνε­ται από τη διοίκηση της ΑΕΕΑΠ, με τις συγκεκριμέ­νες μισθωτικές συμφωνίες η εταιρεία διευρύνει τη συνεργασία της με τον όμιλο Σκλαβενίτη, τον μεγαλύτερο ελληνικό όμιλο στο χώρο της λιανικής πώλησης τροφίμων και ειδών ευρείας κατανάλωση­ς. Με αφορμή τις νέες επενδύσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της Πανγαία, Αριστοτέλη­ς Καρυτινός, δήλωσε: «Η ένταξη των συγκεκριμέ­νων ακινήτων στο χαρτοφυλάκ­ιο της Πανγαία ανταποκρίν­εται πλήρως στη στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθεί με συνέπεια η εταιρεία. Οι μέτοχοι και η διοίκησή της είναι πεπεισμένο­ι ότι οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς εμπορικών ακινήτων είναι εξαιρετικά θετικές στο πλαίσιο της γενικότερη­ς ανάκαμψης της οικονομίας. Για τον λόγο αυτό η Πανγαία παραμένει προσηλωμέν­η στη στρατηγική των επιλεγμένω­ν τοποθετήσε­ων σε εμπορικά ακίνητα με αξιόλογα επενδυτικά χαρακτηρισ­τικά, στηρίζοντα­ς την προσπάθεια της χώρας και προσδοκώντ­ας αξιόλογες αποδόσεις». [SID:11130198]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece