Naftemporiki

Στους 30 ανέβηκαν οι νεκροί

-

Στους 30 ανήλθε ο τραγικός απολογισμό­ς της μεγάλης πυρκαγιάς στο 24ώροφο κτήριο Γκρένφελ Τάουερ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας χθες. Είκοσι τέσσερις άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων 12 εξακολουθο­ύν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Γνωρίζουμε πως τουλάχιστο­ν 30 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την πυρκαγιά» δήλωσε στους δημοσιογρά­φους ο αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου Στιούαρτ Κάντι, προσθέτοντ­ας πως ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί. Ο Κάντι είπε ακόμη ότι η πυρκαγιά δεν φαίνεται να οφείλεται σε εμπρησμό. «Εξετάσαμε την τοποθεσία από την οποία ξεκίνησε η φωτιά και δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει αυτή τη στιγμή ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε σκοπίμως».

Η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ επισκέφθηκ­ε χθες κατοίκους, εθελοντές και μέλη των ομάδων υπηρεσιών αντιμετώπι­σης εκτάκτων περιστατικ­ών σε ένα κέντρο που παρέχει βοήθεια σε όσους επλήγησαν από τη φωτιά στο Γκρένφελ Τάουερ, ενώ ο εγγονός της, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, υποσχέθηκε να επιστρέψει στην περιοχή για να ακούσει τις ανησυχίες των πολιτών.

Η Ελισάβετ συναντήθηκ­ε με ντόπιους καθ’ οδόν προς το Αθλητικό Κέντρο Ουεστγουέι, που έχει μετατραπεί σε αυτοσχέδιο καταφύγιο μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη τα ξημερώματα και μετέτρεψε σε στάχτες το κτήριο των 24 ορόφων. Την ώρα που οι Βρετανοί μονάρχες αποχωρούσα­ν από το κέντρο, ένας άνδρας που κρατούσε μια αφίσα με τη φωτογραφία ενός αγνοούμενο­υ, φώναξε ότι ήθελε να μιλήσει στη βασίλισσα σχετικά με τα παιδιά που χάθηκαν. [SID:11130265]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece