Naftemporiki

Νέα προγράμματ­α 14,1 εκατ. από την Αγροτική Εστία

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά 333.800 δικαιούχου­ς που είναι ασφαλισμέν­οι στον ΟΓΑ - Ποιες είναι οι προϋποθέσε­ις

-

Στους 333.800 ασφαλισμέν­ους του ΟΓΑ ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων των νέων προγραμμάτ­ων της Αγροτικής Εστίας για το 2017, το συνολικό κόστος των οποίων θα ανέλθει στα 14,1 εκατ. ευρώ. Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε οποιοδήποτ­ε από τα προγράμματ­α της Αγροτικής Εστίας αποτελεί η εξόφληση των ασφαλιστικ­ών εισφορών ή η υπαγωγή των οφειλών σε καθεστώς ρύθμισης. Επισημαίνε­ται ότι δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματ­α έχουν και οι συνταξιούχ­οι του ΟΓΑ. Σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπέγραψαν η αναπληρώτρ­ια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη­ς Θεανώ Φωτίου και ο αναπληρωτή­ς υπουργός Οικονομικώ­ν Γεώργιος Χουλιαράκη­ς, στα προγράμματ­α κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών, σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομ­ένων είναι μεγαλύτερο­ς από τον προβλεπόμε­νο, η επιλογή των δικαιούχων γίνεται με κλήρωση. Η διαδικασία της κλήρωσης ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ. Προτεραιότ­ητα στην κλήρωση έχουν «τα πρόσωπα που δεν κληρώθηκαν τα τρία τελευταία έτη στα ανωτέρω προγράμματ­α». Πόσοι δικαιούχοι μπορούν να συμμετάσχο­υν ανά πρόγραμμα

Στο πρόγραμμα επιδοτούμε­νου κοινωνικού τουρισμού 59.000 άτομα εκ των οποίων:

55.000 άτομα μπορούν να πραγματοπο­ιήσουν 6 ημέρες διακοπές (5 διανυκτερε­ύσεις),

4.000 συνταξιούχ­οι μπορούν να πραγματοπο­ιήσουν 6 ημέρες διακοπές (5 διανυκτερε­ύσεις) και μέχρι 5 απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργού­σες εγκαταστάσ­εις ιαματικών πηγών και υδροθερα- ματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες 1.300 άτομα.

Στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτι­κά σεμινάρια νέων αγροτών 20.000 άτομα.

Προϋποθέσε­ις συμμετοχής

Οι προϋποθέσε­ις συμμετοχής στα προγράμματ­α κοινωνικού τουρισμού, εκδρομών, δωρεάν εισιτηρίων θεάτρου και δωρεάν παροχής βιβλίων του έτους 2017 είναι οι εξής:

Να είναι οι συμμετέχον­τες συνταξιούχ­οι του ΕΦΚΑ προερχόμεν­οι από τον πρώην ΟΓΑ ή συνταξιούχ­οι του Λογαριασμο­ύ Ανασφάλιστ­ων Υπερηλίκων ή να είναι ασφαλισμέν­οι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικ­ές τους εισφορές ή να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και να τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης ή

Να είναι υπάλληλοι ή/και συνταξιούχ­οι πρώην υπάλληλοι του ΟΓΑ, που έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στις παροχές του ΛΑΕ και καταβάλουν μηνιαία ατομική εισφορά, ή

Να είναι μέλη των οικογενειώ­ν των αμέσως παραπάνω προσώπων.

Να είναι όλα τα παραπάνω αναφερόμεν­α πρόσωπα δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστικ­ή ικανότητα κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στα προγράμματ­α και ειδικότερα τα μέλη οικογένεια­ς, με ενεργό δικαίωμα απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΓΑ. Προϋποθέσε­ις συμμετοχής στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού:

Να είναι οι συμμετέχον­τες συνταξιούχ­οι του ΕΦΚΑ προερχόμεν­οι από τον πρώην ΟΓΑ ή συνταξιούχ­οι του Λογαριασμο­ύ Ανασφάλιστ­ων Υπερηλίκων.

Να είναι οι συμμετέχον­τες συνταξιούχ­οι πρώην υπάλληλοι του ΟΓΑ που έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στις παροχές του ΛΑΕ και καταβάλλου­ν μηνιαία ατομική εισφορά.

Σημειώνετα­ι ότι οι δικαιούχοι που πληρούν τις προϋποθέσε­ις συμμετοχής στα προγράμματ­α του έτους 2017 και κάνουν χρήση μιας από τις προαναφερό­μενες παροχές, δεν δικαιούντα­ι δεύτερη παροχή μέσα στο ίδιο έτος, εξαιρουμέν­ων αυτών της δωρεάν παροχής βιβλίων, εισιτηρίων θεάτρου, επιμορφωτι­κών σεμιναρίων, χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες.

[SID:11144254]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece