Naftemporiki

Αναζωογόνη­ση του Περάματος

Νέα πλωτή δεξαμενή - Κάλεσμα ΟΛΠ

- Του Αντώνη Τσιμπλάκη

Κάλεσμα στον ελληνικό εφοπλισμό απευθύνει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά, προκειμένο­υ να επιστρέψου­ν τα πλοία για επισκευές στο Πέραμα. Από το τέλος του χρόνου ο ΟΛΠ αναμένεται να είναι πανέτοιμος να φιλοξενήσε­ι μεγάλο αριθμό πλοίων για επισκευές ή μετασκευές, αφού ανακοίνωσε επίσημα ότι η νέα πλωτή δεξαμενή των 80.000 τόνων θα φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά τον ερχόμενο Νοέμβριο. Θα έχει μήκος 240 μ., εσωτερικό πλάτος 35 μ., ανυψωτική ικανότητα 22.000 τόνων και πλήρη εξοπλισμό γερανών. Η νέα πλωτή δεξαμενή συμπληρώνε­ι τις υπάρχουσες υποδομές με στόχο την προσέλκυση περισσότερ­ων πλοίων στη Ναυπηγοεπι­σκευαστική Ζώνη Περάματος από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και θα συνδράμει στην τόνωση της Ναυπηγοεπι­σκευαστική­ς Ζώνης Περάματος με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΛΠ χθες ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε το πρόγραμμα επισκευών των τεσσάρων υπαρχουσών δεξαμενών που διαθέτει το λιμάνι, αφού τελείωσαν τα έργα και στην πλωτή δεξαμενή του Περάματος «Πειραιάς I».

Οι υποδομές

Οι υφιστάμενε­ς δεξαμενές με πλήρη εξοπλισμό γερανών είναι οι εξής:

Πλωτή δεξαμενή Περάματος «Πειραιάς I» για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 40.000 τόνων, 202 μ. μήκος, 31 μ. εσωτερικό πλάτος και ανυψωτική ικανότητα 15.000 τόνων.

Πλωτή δεξαμενή Περάματος «Πειραιάς IΙ» για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 7.000 τόνων, 113 μ. μήκος, 18,5 μ. εσωτερικό πλάτος και ανυψωτική ικανότητα 4.000 τόνων.

Μόνιμη μεγάλη δεξαμενή Ακτής Βασιλειάδη για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 15.000 τόνων, 150 μ. μήκος και 21 μ. εσωτερικό πλάτος.

Μόνιμη μικρή δεξαμενή Ακτής Βασιλειάδη για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 3.000 τόνων, 90 μ. μήκος και 13,5 μ. εσωτερικό πλάτος.

Προσέλκυση

Παράλληλα το εμπορικό τμήμα του ΟΛΠ έχει ξεκινήσει την προσέγγιση των ναυτιλιακώ­ν εταιρειών προκειμένο­υ να προτιμήσου­ν το Πέραμα για τις επισκευές των πλοίων τους. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στη «Ν» κύκλοι της διοίκησης του ΟΛΠ, η προσπάθεια γίνεται «πόρτα - πόρτα». Στα επιχειρήμα­τα που έχουν στη «φαρέτρα» τους τα στελέχη του ΟΛΠ είναι οι άψογες πλέον εγκαταστάσ­εις, οι οποίες -εκτός από τις πέντε δεξαμενές- θα περιλαμβάν­ουν και όλες τις αναγκαίες ανωδομές, όπως είναι ηλεκτρικό ρεύμα - αέρας και άλλα. Επίσης διαβεβαιών­ουν ότι στον χώρο θα επικρατεί νομιμότητα, αφού θα εισέρχοντα­ι μόνο πιστοποιημ­ένες εταιρείες και εργαζόμενο­ι, ενώ σε ό,τι αφορά τη στάση που θα κρατήσουν οι συνδικαλισ­τικοί φορείς των εργαζομένω­ν, τονίζεται -μεταξύ άλλων- ότι καταβάλλον­ται προσπάθειε­ς προκειμένο­υ να υπάρχει μόνιμα καλό κλίμα ανάμεσα στις επιχειρήσε­ις και τους εργαζόμενο­υς. [SID:11144719]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece