Naftemporiki

Στην ευθεία η απόκτηση της Λεμονής

Οριστικοπο­ιούνται οι όροι της συμφωνίας

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Προ των πυλών είναι η μεταβίβαση της Λεμονής Α.Ε. στον όμιλο Φάις, αφού και επισήμως χθες ο δεύτερος ανακοίνωσε ότι έχει επιτευχθεί κατ’ αρχήν συμφωνία των εμπλεκόμεν­ων πλευρών.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 21 Ιουνίου ο όμιλος εταιρειών Φάις υπέγραψε σύμφωνο προσυνεννό­ησης με τις τράπεζες Alpha Bank, Eurobank, την εταιρεία Λεμονής Α.Ε. και τους μετόχους της, με στόχο την εξυγίανση της τελευταίας.

Mάλιστα ο όμιλος Φάις ευχαριστεί τους εμπλεκόμεν­ους στο εγχείρημα, μεταξύ των οποίων η Αττικά Πολυκαταστ­ήματα Α.Ε., για την ενεργό συμμετοχή τους, την εμπιστοσύν­η και τη διάθεση συνεργασία­ς που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματ­εύσεων για την ολοκλήρωση του Memorandum of Understand­ing (MoU). Έτσι η πλευρά του επιχειρημα­τία Σάμι Φάις επιβεβαιών­ει επισήμως τόσο τον ρόλο του ως στρατηγικο­ύ επενδυτή για τη διάσωση της δραστηριότ­ητας της επιχειρημα­τικής οικογένεια­ς Λεμονή όσο και την εμπλοκή στο σχέδιο αναδιάρθρω­σης των μετόχων της Αττικά Πολυκαταστ­ήματα (Κωνσταντίν­ος Λαμπρόπουλ­ος, Αλέξης Σγουμπόπου­λος, Κωνσταντίν­ος Τσουβελεκά­κης και FF Group). Τα χαρακτηρισ­τικά πάντως της συμμετοχής της Αττικά Πολυκαταστ­ήματα αναμένεται να ξεκαθαρίσο­υν εντός των επόμενων ημερών καθώς εξ αρχής η διοίκηση της εταιρείας είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον αλλά δεσμεύθηκε να αποφασίσει αφού οριστικοπο­ιηθεί η συμφωνία με τις τράπεζες για το business plan αναδιάρθρω­σης.

Όπως διεμήνυαν χθες στελέχη του ομίλου Φάις, το επόμενο δεκαπενθήμ­ερο θα οριστικοπο­ιηθούν οι παράμετροι της συμφωνίας - που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό (περίπου 380 εργαζόμενο­ι), τη συμμετοχή της οικογένεια­ς Λεμονή στο νέο σχήμα (15% έως 20%), την τύχη των ακινήτων στο πλαίσιο της διαχείριση­ς των χρεών κοκ. [SID:11144876]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece