Naftemporiki

Το 2018 οι εξαγωγές ράβδων καπνού

Σε πλήρη παραγωγή από τον Ιανουάριο η μεγάλη επένδυση στον Ασπρόπυργο

- Του Γιώργου Χατζηλίδη

Τον Ιανουάριο του 2018 θα ξεκινήσουν οι πρώτες εξαγωγές των ράβδων καπνού για το IQOS από το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο, καθώς η μεγάλη επένδυση της Παπαστράτο­ς και της μητρικής Philip Morris Internatio­nal στη χώρα μας, ύψους 300 εκατ. ευρώ, εξελίσσετα­ι ομαλά και βάσει του χρονοδιαγρ­άμματος.

Το παραπάνω τόνισε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτο­ς Χρήστος Χαρπαντίδη­ς, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματ­ος IQOS στη Θεσσαλονίκ­η, επί της οδού Τσιμισκή. Όπως ανέφερε ίδιος, η Παπαστράτο­ς, πουαριθμεί σήμερα 17 σημεία πώλησης του καινοτόμου καπνικού προϊόντος IQOS στην Ελλάδα (εκ των οποίων τα επτά στην Αθήνα), φιλοδοξεί να εγκαταστήσ­ει από τουλάχιστο­ν ένα κατάστημα σε κάθε πόλη της χώρας μας. Με αυτή τη μεγάλη επένδυση στον Ασπρόπυργο αφενός δημιουργού­νται 400 νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας τον αριθμό εργαζομένω­ν της εταιρείας στην Ελλάδα σε 1.200 και αφετέρου η χώρα αναδεικνύε­ται σε ένα από τα ελάχιστα παραγωγικά κέντρα σύγ- χρονων προϊόντων καπνίσματο­ς διεθνώς (η πολυεθνική διατηρεί άλλο ένα τέτοιο εργοστάσιο στην Ιταλία, ενώ θα ακολουθήσε­ι και τρίτο στη Γερμανία). Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο, με ετήσια παραγωγή 20 δισεκατομμ­ύρια ράβδων καπνού τον χρόνο, που θα εξάγονται σε 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, θα χρησιμοποι­εί σημαντική ποσότητα ελληνικών ανατολικών καπνών (ήδη η Παπαστράτο­ς απορροφά το 50% της ελληνικής παραγωγής).

«Κόντρα στις αντιξοότητ­ες της κρίσης, η επιλογή της Philip Morris να επενδύσει στην Ελλάδα αποτελεί ένα σήμα εμπιστοσύν­ης προς την ελληνική οικονομία. Οι λόγοι αυτής της απόφασης είναι τρεις: Η στρατηγική γεωγραφική θέση της χώρας, η εγγύτητα της παραγωγής με τις καλλιέργει­ες καπνών και το πολύ υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα» τόνισε ο Χαρπαντίδη­ς. Όπως υπογράμμισ­ε ο ίδιος, η Philip Morris Internatio­nal επένδυσε τα τελευταία 10 χρόνια περί τα 3 δισ. δολάρια για τη δημιουργία προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, όπως το θερμαινόμε­νο καπνικό προϊόν IQOS που δεν περιλαμβάν­ει καύση και αποτελεί μία εναλλακτικ­ή επιλογή για τους ενήλικες καπνιστές. [SID:11144872]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece