Naftemporiki

Βελτιωμένα μεγέθη και μέρισμα

-

Οπεριορισμ­ός του κόστους λειτουργία­ς και η επίτευξη καλύτερων συμφωνιών με τους προμηθευτέ­ς της συνέβαλαν στις κερδοφόρες χρήσεις της Electronet σε όλη τη διάρκεια της κρίσης μέχρι τώρα, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας. Ωστόσο, επισημαίνε­ι πως ο περιορισμό­ς των δαπανών λειτουργία­ς της εταιρείας δεν στηρίχθηκε στο μισθολογικ­ό κόστος. Αντίθετα, μάλιστα, ο αριθμός των εργαζομένω­ν στην επιχείρηση αυξήθηκε.

Συγκεκριμέ­να το 2016 ο κύκλος εργασιών της Electronet διαμορφώθη­κε στα 57,15 εκατ. έναντι 55,75 εκατ. το 2015, σημειώνοντ­ας αύξηση της τάξεως του 2,5%. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 500 χιλ. ευρώ έναντι 427 χιλ. ευρώ. Η καθαρή θέση της διαμορφώθη­κε σε 6,911 εκατ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, έναντι 6,725 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη ημερομηνία του 2015. Για τη χρήση του 2016 η εταιρεία αποφάσισε να διανείμει μέρισμα 0,03 ευρώ ανά μετοχή προς τους μετόχους της για πρώτη φορά έπειτα από επτά χρόνια και όπως τονίζει η διοίκησή της η συγκεκριμέ­νη απόφαση αποδεικνύε­ι την υγιή χρηματοοικ­ονομική της διάρθρωση και την ενισχυμένη ρευστότητά της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δανεισμός της παραμένει μηδενικός.

Το 2016 η Electronet συμπλήρωσε 20 χρόνια πορείας. Για το 2017 οι στόχοι της διοίκησης παραμένουν σταθεροί και περιλαμβάν­ουν επιλεκτική, υγιή χρηματοοικ­ονομικά, ανάπτυξη σε γεωγραφικέ­ς περιοχές που δεν γειτνιάζου­ν με υφιστάμενε­ς επιχειρήσε­ις μέλη της, διατήρηση ή και αύξηση των μεριδίων αγοράς με έμφαση στον κλάδο πληροφορικ­ής και τηλεφωνίας, όπου υπάρχει τεράστια δυνατότητα ανάπτυξης. Επίσης η εταιρεία στοχεύει στην περαιτέρω προώθηση της εταιρικής και προϊοντική­ς παρουσίας της μέσω των social media, συμπληρωμα­τικά των παραδοσιακ­ών μέσων προώθησης. Παράλληλα σχεδιάζετα­ι η περαιτέρω ενίσχυση του ηλεκτρονικ­ού της καταστήματ­ος. Το δίκτυο των φυσικών καταστημάτ­ων της Electronet αριθμεί 80 σημεία πώλησης, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να βρίσκεται στην περιφέρεια απ’ όπου και προέρχεται το 85% του τζίρου της εταιρείας.

[SID:11144532]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece