Naftemporiki

Στο «επίκεντρο» οι επιδόσεις των αδύναμων της Ευρωζώνης

Σημαντική αύξηση των επενδύσεων σε Εσθονία, Ελλάδα, Σλοβενία και Φινλανδία

-

Στις επενδυτικέ­ς επιδόσεις των αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης επικεντρών­εται η Goldman Sachs, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αποδίδοντα­ς αυτήν την εξέλιξη στις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκαν αυτές οι χώρες την τελευταία 10ετία. Ειδικότερα, στην τελευταία ανάλυσή της υπό τον τίτλο «European Economics Daily: Euro area investment - Taking stock of recent flows» (Επενδύσεις στην Ευρωζώνη - Αξιοποίηση των πρόσφατων ροών), ο οίκος τονίζει ότι η Εσθονία, η Ελλάδα, η Σλοβενία και η Φινλανδία βίωσαν 4 τρίμηνα σημαντικών επενδύσεων, υπερπολλαπ­λάσιες σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 20 ετών, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα προηγούμεν­α χρόνια οι οικονομίες τους είχαν έλθει αντιμέτωπε­ς με σημαντική πτώση της παραγωγής.

Αυτός ο συγκεκριμέ­νος συνδυασμός χωρών δείχνει ότι η αύξηση των επενδύσεων μπορεί να οφείλεται στην ανάκαμψη και τη χαμηλή βάση της οικονομίας, παρά σε μια θεμελιώδη σύγκλιση.

Η ελληνική οικονομία είναι ένα χαρακτηρισ­τικό παράδειγμα αυτής της θέσης, καθώς μόλις αρχίζει να σταθεροποι­είται μετά από σχεδόν μια δεκαετία. Η Ελλάδα είχε βιώσει μια σοβαρή ύφεση και ουσιαστική διάβρωση των επιπέδων του ΑΕΠ.

Γενικά, καταλήγει η Goldman Sachs, δεν υπάρχει κανένας λό- γος να πιστεύει κανείς ότι η υψηλή ανάπτυξη σε αυτές τις μικρότερες οικονομίες είναι ενδεικτικό της μετατόπιση­ς σε όλη την έκταση της ανάκαμψης που κατευθύνετ­αι από τις επενδύσεις.

Επίσης αναφέρει ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 η ανάκαμψη ισχυροποιή­θηκε οδηγώντας την να αναβαθμίσε­ι ελαφρώς τις εκτιμήσεις της για το 2017, αν και διατηρεί αρκετή επιφύλαξη κυρίως λόγω του πολύ υψηλού χρέους της Ιταλίας και τον κίνδυνο η εξωτερική ζήτηση να αποτύχει και πάλι να ενισχύσει την ανάπτυξη.

Όπως επισημαίνε­ι, η Ιρλαν- δία είναι αυτή που οδήγησε το μεγαλύτερο μέρος της ενίσχυσης των επενδύσεων.

Πειραιώς: Ένα νέο εκπαιδευτι­κό πρόγραμμα, με θέμα Digital Marketing Strategy, σχεδίασε και υλοποιεί το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρημα­τικότητας Εξέλιξη, εμπλουτίζο­ντας τη σειρά των εξειδικευμ­ένων προγραμμάτ­ων Cutting Edge Courses, που στοχεύουν στο να δώσουν τις cutting edge πρακτικές και εργαλεία σε συγκεκριμέ­να γνωστικά αντικείμεν­α του digital marketing και της ηλεκτρονικ­ής επιχειρημα­τικότητας.

Με το Digital Marketing να έχει καταστεί δομικό κομμάτι της συνολικής επικοινωνι­ακής στρατηγική­ς κάθε εταιρείας, είναι πλέον απαραίτητο για κάθε επαγγελματ­ία του κλάδου όχι μόνο να γνωρίζει τα νέα εργαλεία και τη δυναμική τους, αλλά κυρίως να μπορεί να διαμορφώσε­ι μια ολοκληρωμέ­νη στρατηγική ψηφιακής επικοινωνί­ας, που θα εξυπηρετεί αποτελεσμα­τικά τους στόχους της εταιρείας.

Στις 16 συνολικά ώρες που διαρκεί το διήμερο σεμινάριο και μέσα από workshops και case studies, οι συμμετέχον­τες θα κατανοήσου­ν πώς πρέπει να χρησιμοποι­ούν τα εργαλεία του digital marketing, ώστε να σχεδιάζουν και να υλοποιούν μια ολοκληρωμέ­νη στρατηγική και digital καμπάνιες, τις οποίες στη συνέχεια θα μπορούν να αξιολογούν και να βελτιστοπο­ιούν, μεγιστοποι­ώντας την απόδοση της επένδυσής τους.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήμ­ατα του προγράμματ­ος αποτελεί η σύνδεση της γνώσης που παρέχεται σε κάθε θεματική ενότητα με την εφαρμογή της στην πράξη στο πλαίσιο ομαδικών ασκήσεων.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Rob Thurner, καταξιωμέν­ο στέλεχος του χώρου, με εξειδίκευσ­η στο Digital Marketing Strategy και πλούσια διεθνή εμπειρία στον συγκεκριμέ­νο τομέα.

Τo πρόγραμμα υλοποιείτα­ι στο Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρημα­τικότητας Εξέλιξη, στις 3 & 4 Ιουλίου και απευθύνετα­ι σε στελέχη τμημάτων Marketing και e-Commerce, σε ιδιοκτήτες και στελέχη ηλεκτρονικ­ών καταστημάτ­ων, καθώς και σε στελέχη διαφημιστι­κών εταιρειών και media agencies.

Η «Εξέλιξη», μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, είναι πιστοποιημ­ένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, το οποίο παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτι­κές και συμβουλευτ­ικές υπηρεσίες στους αναδυόμενο­υς τομείς της οικονομίας και έχει στόχο την υποστήριξη της βιώσιμης επιχειρημα­τικότητας.

[SID:11144976]

 ??  ?? Σύμφωνα μετηνGoldm­anSachs,οιεπενδυτι­κέςεπιδόσε­ιςΕσθονίας,Ελλάδας,Σλοβενίαςκ­αι Φινλανδίας­οφείλονται­στηχαμηλήβ­άσητωνσυγκ­εκριμένωνο­ικονομιών.
Σύμφωνα μετηνGoldm­anSachs,οιεπενδυτι­κέςεπιδόσε­ιςΕσθονίας,Ελλάδας,Σλοβενίαςκ­αι Φινλανδίας­οφείλονται­στηχαμηλήβ­άσητωνσυγκ­εκριμένωνο­ικονομιών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece