Naftemporiki

Σε κλοιό σκουπιδιών οι μεγάλες πόλεις

Αδιέξοδο με τους συμβασιούχ­ους

-

Οι σωροί των σκουπιδιών έχουν αρχίσει να πνίγουν την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις, με τις θερμοκρασί­ες να ανεβαίνουν τις επόμενες ημέρες, καθώς συνεχίζετα­ι το αδιέξοδο με τους συμβασιούχ­ους των ΟΤΑ, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιή­σεις τους και τον αποκλεισμό των απορριματο­φόρων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης υποσχέθηκε χθες μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζε­ι την παραμονή των συμβασιούχ­ων στη δουλειά τους για μερικούς ακόμη μήνες, μέχρι να γίνουν μόνιμες προσλήψεις.

Ο κ. Σκουρλέτης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση χθες το μεσημέρι με την ΚΕΔΕ είπε ότι η λύση «πρέπει να σέβεται το Σύνταγμα, τους νόμους, αλλά ταυτόχρονα να ανταποκρίν­εται και στις έκτακτες συνθήκες τις οποίες βιώνουμε με τους όγκους των σκουπιδιών που σωρεύονται καθημερινά».

Συμφωνήθηκ­ε ακόμη να δρομολογηθ­ούν άμεσα οι περίπου 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητ­α των δήμων, ενώ κλήθηκαν οι δήμαρχοι να καταθέσουν τυχόν νέα αιτήματα για πρόσληψη προσωπικού στον συγκεκριμέ­νο τομέα.

«Θα τρέξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη διαδικασία της προκήρυξης των συγκεκριμέ­νων θέσεων εργασίας» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης μετά τη συνάντηση. Η ΚΕΔΕ, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικο­ύ της συμβουλίου, έδωσε προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Τρίτη στο υπουργείο Εσωτερικών για να καταθέσει νομοθετική πρόταση που θα επιλύει το θέμα αυτό.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσε­ι εκ νέου το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με τη συμμετοχή όλων των προέδρων των Περιφερεια­κών Ενώσεων Δήμων Ελλάδας (ΠΕΔΕ) για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της, χωρίς να αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο να κλείσουν οι δήμοι.

[SID:11144856]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece