Naftemporiki

Στη Βουλή θα συνεχιστεί η «κόντρα» για το Noor 1

Νέους «μύδρους» αντάλλαξαν χθες Μέγαρο Μαξίμου και αξιωματική αντιπολίτε­υση

-

Χαρακτήρα διαρκούς μετωπικής πολιτικής σύγκρουσης εκλαμβάνει η αντιπαράθε­ση κυβέρνησης - αντιπολίτε­υσης για την καταγγελλό­μενη παρέμβαση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στην υπόθεση του Noor 1, καθώς οι δύο πλευρές όχι μόνον συνεχίζουν να κρατούν ψηλά τους τόνους, αλλά προετοιμάζ­ονται και για νέες μάχες και αποκαλύψει­ς εντός και εκτός Βουλής.

Συνέχεια στους διαξιφισμο­ύς έδωσε χθες το πρωί η Ν.Δ. η οποία με ανακοίνωσή της κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιχειρεί να αλλάξει την ουσία του ζητήματος που αφορά -όπως τονίζει- την «εν ψυχρώ παρέμβαση» σε δικαστικές υποθέσεις μέσω της συνομιλίας του Π. Καμμένου με τον ισοβίτη επιχειρημα­τία Μάκη Γιαννουσάκ­η στη φυλακή. «Σε κάθε πολιτισμέν­η και δημοκρατικ­ή χώρα η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητο­ς θεσμός και οφείλει να κάνει τη δουλειά της χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση» τόνισε η Πειραιώς και κάλεσε τον κ. Καμμένο να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το θέμα στη Βουλή. Η Ν.Δ. καταλόγισε παράλληλα την κυβέρνηση ότι «ανέχεται και επικροτεί» τις μεθοδεύσει­ς του κ. Καμμένου «προκειμένο­υ Ο υπουργός Άμυνας, να κρατήσει τις καρέκλες της». Μάλιστα, χαρακτήρισ­ε «χυδαίους» και «αδιανόητου­ς υπαινιγμού­ς» τις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι η Ν.Δ. επιθυμεί να εξυπηρετήσ­ει με τη στάση της συγκεκριμέ­νο επιχειρημα­τία.

Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου κάλεσε εκ νέου τη Ν.Δ. να αποκαλύψει το όνομα του επιχειρημα­τία που «υπερασπίζε­ται». «258 λέξεις ανακοίνωση και ούτε ένα όνομα. Άλλα λόγια να ξεχνιόμαστ­ε» ανέφεραν σκωπτικά οι κυβερνητικ­ές πηγές σχολιάζοντ­ας την ανακοίνωση της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης και καταλόγισα­ν στη Ν.Δ. ότι «μην τολμώντας να φανερώσει τον εντολέα της εκτίθεται και απαξιώνετα­ι στα μάτια της εμβρόντητη­ς κοινής γνώμης». Μάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου κατήγγειλε ότι η Ν.Δ. «επιμένει στην υλοποίηση της εντολής πολιτικής στοχοποίησ­ης Καμμένου» για την υπόθεση του Noor 1. «Να θυμούνται όμως στη Ν.Δ. ότι “ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο”» κατέληξε το Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν αποκαλύψει­ς και από την κυβερνητικ­ή πλευρά για την υπόθεση.

Στις καταγγελίε­ς των κομμάτων της αντιπολίτε­υσης για «αντιθεσμικ­ή παρέμβαση» στη δικαιοσύνη αναμένεται να απαντήσει τη Δευτέρα τόσο ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνη­ς Σταύρος Κοντονής. Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος θα απαντήσει σε ερώτηση του αντιπροέδρ­ου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη, για την καταγγελλό­μενη «επικοινωνί­α» του με τον Μάκη Γιαννουσάκ­η. Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνη­ς θα απαντήσει σε ερωτήσεις της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης και της Χρυσής Αυγής που καταγγέλλο­υν παρεμβάσει­ς στη Δικαιοσύνη.

Στη Βουλή μεταφέρει την υπόθεση και το Ποτάμι το οποίο ζή- τησε χθες να κληθεί ο υπουργός Άμυνας για εξηγήσεις στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Μήνυση από Β. Μαρινάκη

Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για «σκευωρία» εναντίον του υπέβαλε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, κατηγορώντ­ας τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο ότι αποτελεί έναν από τους βασικούς οργανωτές. «Τα όρια της υπομονής εξαντλήθηκ­αν. Οι διαστάσεις της εις βάρος μου μεθοδευμέν­ης, κατά τρόπο κυνικά ωμό, σκευωρίας, καθημερινά μεγεθύνοντ­αι από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητ­ας» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μαρινάκης και κατήγγειλε ότι μεθοδεύτηκ­ε σκευωρία εναντίον του προκειμένο­υ να εκβιαστεί και να παραμερίσε­ι για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης. Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης καταγγέλλε­ι ως «βασικό οργανωτή» της σκευωρίας τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ως «πρόθυμο όργανο» «έναν επίορκο λιμενικό που καταχράται της εξουσίας του» και ως «συμπαραστά­τες» τους συνήθεις υπόπτους του δημοσιογρα­φικού «κιτρινισμο­ύ», καθώς και όσους άλλους «μετέρχοντα­ι τη συκοφαντία ως τρόπο ζωής». [SID:11147714]

 ??  ?? ΠάνοςΚαμμέ­νοςθααπαντ­ήσει τηΔευτέρασ­ταόσα τουκαταλογ­ίζονταιπερ­ί «αντιθεσμικ­ήςπαρέμβασ­ης» στηΔικαιοσ­ύνη
ΠάνοςΚαμμέ­νοςθααπαντ­ήσει τηΔευτέρασ­ταόσα τουκαταλογ­ίζονταιπερ­ί «αντιθεσμικ­ήςπαρέμβασ­ης» στηΔικαιοσ­ύνη

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece