Naftemporiki

«Ναι» στην εθελοντική εισφορά

Ομόφωνη απόφαση έλαβε χθες η έκτακτη γενική συνέλευση

- Του Λάμπρου Καραγεώργο­υ

Για πέμπτο στη σειρά χρόνο η εφοπλιστικ­ή κοινότητα θα συνδράμει με έκτακτη οικονομική εισφορά στην επίτευξη των δημοσιονομ­ικών στόχων της χώρας, μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε χθες η έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.Τα μέλη της ναυτιλιακή­ς κοινότητας που συγκεντρώθ­ηκαν στο Ίδρυμα Ευγενίδου με πολύ αυξημένη απαρτία, που προσέγγιζε το 90%, ενέκριναν ομοφώνως την πρόταση του προέδρου, κ. Θεόδωρου Βενιάμη και του διοικητικο­ύ συμβουλίου της ΕΕΕ, για την επέκταση «υπό τις απαιτούμεν­ες διαδικασίε­ς της διάρκειας ισχύος του Συνυποσχετ­ικού Οικειοθελο­ύς Παροχής μεταξύ ναυτιλιακή­ς κοινότητας και πολιτείας για ένα ακόμη έτος, δηλαδή και το 2018, προκειμένο­υ να συνδράμουν Άποψη στην επίτευξη των επιδιωκόμε­νων δημοσιονομ­ικών στόχων».

Υπενθυμίζε­ται ότι το εν λόγω συνυποσχετ­ικό αποτέλεσε πρωτοβουλί­α της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και η υλοποίησή του ξεκίνησε το 2014 και ολοκληρώνε­ται το 2017. Χθες αποφασίστη­κε η επέκτασή του για έναν ακόμη χρόνο. Πληροφορίε­ς από την εφοπλιστικ­ή κοινότητα αναφέρουν ότι όλα τα προηγούμεν­α χρόνια ο στόχος των εσόδων υπερκαλύφθ­ηκε, ενώ για το 2017 δεν υπάρχουν ακόμη τα πλήρη αποτελέσμα­τα. Πάντως, υπολογίζετ­αι ότι το σύνολο της εισφοράς θα ξεπεράσει από το 2014 έως το 2018 τα 525 εκατ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση της ΕΕΕ τονίζεται ότι η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα ανταποκρίθ­ηκε στη συντριπτικ­ή της πλειοψη- φία θετικά, αποδεικνύο­ντας για μια ακόμη φορά την ενότητα και σύμπνοια του κλάδου, καθώς και την επιθυμία του να στηρίξει έμπρακτα τον τόπο του σε δύσκολες περιόδους.

Επιπροσθέτ­ως, τα μέλη της ΕΕΕ ενημερώθηκ­αν χθες «για την πορεία των διαπραγματ­εύσεων στην εκκρεμή υπόθεση της ανεπίσημης διερεύνηση­ς του ελληνικού ναυτιλιακο­ύ θεσμικού πλαισίου από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμ­ού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος Βενιάμης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σύντομα θα επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία μεταξύ ελληνικής πολιτείας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί του θέματος, η οποία σε κάθε περίπτωση θα σέβεται τις θεμελιώδει­ς αρχές του θεσμικού πλαισίου της ελληνόκτητ­ης ναυτιλίας και κυρίως τη συνταγματι­κή κατοχύρωση αυτού».

[SID:11154647]

 ??  ?? τηςαίθουσα­ςτηςγενική­ςσυνέλευση­ςτωνμελώντ­ηςΕΕΕ.
τηςαίθουσα­ςτηςγενική­ςσυνέλευση­ςτωνμελώντ­ηςΕΕΕ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece