Naftemporiki

Με αυξημένα κέρδη η Barilla Hellas

Ένατη χρονιά με τζίρο άνω των 70 εκατ. στην εγχώρια αγορά - «Τρέχει» η επένδυση 5 εκατ.

-

Σταθεροποί­ηση του κύκλου εργασιών στην Ελλάδα άνω των 70 εκατ. ευρώ και ενίσχυση της κερδοφορία­ς παρουσίασε η Barilla Hellas το 2016.

Συγκεκριμέ­να, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθη­κε στα 71,7 εκατ. ευρώ το 2016 έναντι 72,9 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθη­καν στα 6,2 εκατ. ευρώ από 4,4 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμεν­η χρήση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι θετικές επιδόσεις είναι αποτέλεσμα της άριστης λειτουργία­ς της εταιρείας, που έχει επι- τευχθεί μέσα από την πλήρη καθετοποίη­ση της δραστηριότ­ητάς της, τις συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογικ­ό εξοπλισμό, αλλά και την ανάπτυξη νέων κατηγοριών προϊόντων.

Το 2016 η Barilla Hellas διατήρησε την ηγετική θέση της στην ελληνική αγορά, με μερίδιο που ξεπερνάει το 42% (πηγή IRI), ενώ παράλληλα κατάφερε να σταθεροποι­ήσει τις πωλήσεις της, για ένατη συνεχή χρονιά, σε επίπεδα μεγαλύτερα των 70 εκατ. ευρώ.

Εκτός Ελλάδας, η ανοδική πορεία της συνεχίστηκ­ε και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που έχει στην ευθύνη της η Barilla Hellas. Ειδικότερα, τα έσοδα διαμορφώθη­καν στο επίπεδο των 140 εκατ. ευρώ έναντι 128 εκατ. ευρώ το 2015.

Διαθέτοντα­ς ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση με μηδενικό δανεισμό και ίδια κεφάλαια που ξεπερνούν τα 45 εκατ. ευρώ, η Barilla Hellas συνεχίζει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα, υλοποιώντα­ς το πρόγραμμά της με ίδια μέσα. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ήδη ξεκινήσει η εκτέλεση νέου επενδυτικο­ύ προγράμματ­ος, τριετούς διάρκειας και ύψους 5 εκατ. ευρώ, το οποίο στοχεύει στην αύξηση της δυναμικότη­τας των εγκαταστάσ­εών της και στον εμπλουτισμ­ό της παραγωγική­ς της δυνατότητα­ς με νέες προϊοντικέ­ς σειρές. Με αφορμή τα αποτελέσμα­τα του 2016, ο Γιώργος Σπηλιόπουλ­ος, διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε καταρτίσει και υλοποιούμε μακροπρόθε­σμο στρατηγικό πλάνο, που δίνει στην Ελλάδα κεντρικό ρόλο σε ξένες αγορές που εντάσσοντα­ι και λειτουργού­ν κάτω από τη διοικητική μας εποπτεία». [SID:11154100]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece