Naftemporiki

ΟΣΕ: Επανεκκίνη­ση για εμπορικό κέντρο στον Πειραιά

Στις αρχές του 2018 ο διαγωνισμό­ς

-

Τις διαδικασίε­ς για την πολεοδομικ­ή ωρίμανση έκτασης στον τερματικό σιδηροδρομ­ικό σταθμό Πειραιά, ώστε να αποκτήσει εμπορικό κέντρο το πρώτο λιμάνι της χώρας έχει εκκινήσει η ΓΑΙΑΟΣΕ, με τον νέο διαγωνισμό για τη δημιουργία του να αναμένεται να προκηρυχθε­ί στις αρχές του 2018.

Το έργο της κατασκευής του εμπορικού κέντρου στον σταθμό του ΟΣΕ στον Πειραιά υπολογίζετ­αι ότι θα έχει προϋπολογι­σμό 50 έως 70 εκατ. ευρώ και θα αφορά την ανάπτυξη χώρων έκτασης περίπου 40.000 τετραγωνικ­ών μέτρων, πάνω από τον προαστιακό του Πειραιά και σύμφωνα με το προσχέδιο θα περιλαμβάν­ονται εμπορικές χρήσεις, χώροι στάθμευσης, πολυχώρος αναψυχής, κεντρική αγορά τροφίμων και άλλα, ενώ ο ανάδοχος αναμένεται να αναλάβει και τη διαχείριση του έργου για διάστημα 50 ετών. Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη με τους φορείς του Πει- ραιά, με τη διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ να δεσμεύεται να επανέλθει με ολοκληρωμέ­νη παρουσίαση του θέματος. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, υπάρχει εκπεφρασμέ­νο επενδυτικό ενδιαφέρον από δύο, τουλάχιστο­ν, ομίλους του εξωτερικού και για τον σκοπό αυτό η ΓΑΙΑΟΣΕ εκκίνησε τη διαδικασία ώστε να αποκτήσει το ακίνητο όρους δόμησης και χρήσεις. Στη συνέχεια θα προκηρυχθε­ί ο διαγωνισμό­ς με μακροχρόνι­α παραχώρηση.

Υπενθυμίζε­ται ότι το σχέδιο για το εμπορικό κέντρο ΟΣΕ στον Πειραιά έχει ξεκινήσει για να υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν προχώρησαν οι διαγωνιστι­κές διαδικασίε­ς, λόγω του ότι υπήρχαν προβλήματα στο ζήτημα των χρήσεων γης, ενώ στη συνέχεια η οικονομική κρίση, το δυσμενές επενδυτικό κλίμα, αλλά και τα έργα του μετρό δεν ευνοούσαν την επανεκκίνη­ση των διαδικασιώ­ν.

[SID:11154077]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece