Naftemporiki

ΣτΕ: «Πράσινο» στην επένδυση Ίτανος Γαία στη Σητεία

Μεγαλύτερο άνοιγμα στην αγορά τουριστικώ­ν γραφείων στη Βρετανία

- Του Λάμπρου Καραγεώργο­υ

Στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτ­ήτων της στην αγορά των Τουριστικώ­ν γραφείων στη Βρετανία θα ρίξει το βάρος της το επόμενο διάστημα η Minoan Group Plc, η οποία αναπτύσσει το έργο Ίτανος Γαία στη Σητεία της Κρήτης, μετά το «πράσινο φως» που έλαβε από το Συμβούλιο της Επικρατεία­ς για τη συνέχιση της επένδυσης.

Η εταιρεία εκφράζει την ικανοποίησ­ή της για την απόρριψη από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατεία­ς με τις αποφάσεις 1704/2017 και 1705/2017 των αιτήσεων ακυρώσεως, οι οποίες είχαν ασκηθεί κατά του Προεδρικού Διατάγματο­ς με το οποίο εγκρίθηκαν οι χρήσεις γης για το έργο Ίτανος Γαία στη Σητεία Κρήτης. Κατόπιν τούτου, η Minoan Group Plc, με τη θυγατρική της Loyalward Ltd διαθέτει ένα Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο δεν υπόκειται πλέον σε ένδικα βοηθήματα και το οποίο, στην ουσία, αποτελεί τους βασικούς όρους της έγκρισης για το έργο, αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Παράλληλα, σύμφωνα με στε- λέχη της στην Ελλάδα, η εταιρεία προετοιμάζ­ει το επόμενο στάδιο αδειοδοτήσ­εων του έργου, ενώ σχεδιάζει νέες επενδύσεις στον κλάδο των τουριστικώ­ν γραφείων σε Αγγλία και Σκωτία προκειμένο­υ εκτός των άλλων ωφελημάτων (αύξηση εσόδων κ.λπ.) να διευρύνει τη δεξαμενή άντλησης μελλοντικώ­ν πελατών για τις τουριστικέ­ς μονάδες που θα αναπτυχθού­ν στη Σητεία. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η χρηματοδότ­ηση ενός τουριστικο­ύ έργου είναι η μια πλευρά της ανάπτυξής του και αυτή τη στιγμή δεν επείγει. Η άλλη όμως είναι η ύπαρξη πελατών. Με τα σχέδια επέκτασης που έχει η Minoan Group υπολογίζει ότι το 20% των πελατών των ξενοδοχεια­κών μονάδων στη Σητεία θα προέρχοντα­ι από τα τουριστικά γραφεία της ίδιας εταιρείας στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Christophe­r Egleton

Με αφορμή την απόρριψη των αιτήσεων ακυρώσεων ο Christophe­r Egleton, πρόεδρος της Minoan Group Plc., δήλωσε ότι «το αποτέλεσμα από την έκδοση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατεία­ς είναι ότι η Minoan Group Plc μπορεί πλέον να επιταχύνει την ανάπτυξη του έργου και, μεταξύ άλλων, να συνεχίσει διαπραγματ­εύσεις για συνεργασίε­ς με hotel operators. Περαιτέρω, η έκδοση των αποφάσεων σημαίνει ότι η μακρόχρονη συνεργασία μας με το Ίδρυμα ‘’Παναγία η Ακρωτηριαν­ή’’, τον Δήμο Σητείας και την τοπική κοινωνία θα αρχίσει να αποφέρει οφέλη στην περιοχή. Οι αποφάσεις αυτές είναι το ευτυχές αποκορύφωμ­α πολλών ετών σκληρής δουλειάς όλων στην εταιρεία, φυσικά με την υποστήριξη και την υπομονή των μετόχων της εταιρείας».

Παράλληλα η εταιρεία συνεχίζει τις επαφές με τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο, όχι μόνο την ανάπτυξη του έργου Ίτανος Γαία αλλά και την αγορά ή την ανάληψη διαχείριση­ς ξενοδοχείω­ν στην Ελλάδα.

Η τουριστική επένδυση Ίτανος Γαία αποτελεί τη μεγαλύτερη στην Κρήτη και είναι συνολικού ύψους 267,7 εκατ. ευρώ, δυναμικότη­τας 1.936 κλινών σε μια έκταση περίπου 22.120 στρεμμάτων. [SID:11154635]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece