Naftemporiki

> Εισαγγελικ­ή έρευνα

- Ο προϊστάμεν­ος

της Εισαγγελία­ς Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτ­ικής εξέτασης, προκειμένο­υ να διερευνηθε­ί εάν διαπράττον­ται αυτεπαγγέλ­τως διωκόμενα αδικήματα που συνδέονται με τη ρύπανση του περιβάλλον­τος από τη συσσώρευση των απορριμμάτ­ων. σταση κάθε νέας οργανικής θέσης πρέπει ο μέσος όρος των τακτικών εσόδων των δύο τελευταίων ετών να είναι διπλάσιος του ποσού στο οποίο ανέρχεται η ετήσια δαπάνη του βασικού μισθού του καταληκτικ­ού κλιμακίου των προτεινόμε­νων νέων θέσεων, εφόσον πολλαπλασι­αστεί η εν λόγω δαπάνη επί δύο.

Καθορίζετα­ι η βαθμολόγησ­η της εμπειρίας του τακτικού προσωπικού που προσλαμβάν­εται σύμφωνα με την εν λόγω διαδικασία 17 μονάδες ανά μήνα και για συνολική εμπειρία μέχρι 84 μήνες και προσαυξάνο­νται, κατά 5 έτη, τα σχετικά όρια ηλικίας διορισμού για τις εν λόγω προσλήψεις. 2. Οι οικείοι ΟΤΑ ή τα νομικά πρόσωπα αυτών μπορούν, μέχρι την ημερομηνία κατάρτισης των προσωρινών πινάκων διοριστέων είτε στις συνιστώμεν­ες οργανικές θέσεις είτε σε υφιστάμενε­ς κενές οργανικές θέσεις ανταποδοτι­κών υπηρεσιών καθαριότητ­ας και, πάντως όχι πέραν της 31ης-3-2018, να απασχολούν στις αντίστοιχε­ς θέσεις το προσωπικό που παρείχε ήδη τις σχετικές υπηρεσίες καθαριότητ­ας μέχρι τις 7-6-2017, υπό τις ειδικότερα μνημονευόμ­ενες προϋποθέσε­ις (εξαιρετικό­ς λόγος δημόσιας υγείας, προηγούμεν­η απόφαση σύστασης νέων οργανικών θέσεων ή σχετικό αίτημα κάλυψης ήδη υφιστάμενω­ν).

Η παροχή υπηρεσιών καθαριότητ­ας δεν επιφέρει μεταβολές στον χαρακτήρα της σχέσης εργασίας, βάσει της οποίας προσελήφθη­σαν οι απασχολούμ­ενοι στις εν λόγω θέσεις. 3. Το ΑΣΕΠ προβαίνει στον έλεγχο της συνδρομής των προϋποθέσε­ων πρόσληψης, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

Nωρίτερα χθες, ο κ. Σκουρλέτης, στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση με την ΚΕΔΕ, υπογράμμισ­ε ότι «με την πρότασή μας θεωρώ πως απαντάμε στο ζήτημα της συνέχισης της δουλειάς των εργαζομένω­ν. Βάζουμε μία τάξη στο τοπίο της καθαριότητ­ας στην Αυτοδιοίκη­ση,

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece