Naftemporiki

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τις συνομιλίες Π. Καμμένου

Διαβεβαίωσ­η του Σταύρου Κοντονή ότι θα ελεγχθούν οι καταγγελίε­ς από τη Δικαιοσύνη

-

Μετωπική αντιπαράθε­ση της κυβέρνησης με τη Ν.Δ., τη Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η και τη Χρυσή Αυγή για την υπόθεση της συνομιλίας του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκ­η, που καταδικάστ­ηκε για την υπόθεση μεταφοράς ναρκωτικών ξέσπασε χθες στη Βουλή.

Την υπόθεση έφεραν στη Βουλή ο αντιπρόεδρ­ος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Παπαθεοδώρ­ου και ο χρυσαυγίτη­ς Γιάννης Λαγός, οι οποίοι κατήγγειλα­ν αντιθεσμικ­ές παρεμβάσει­ς του υπουργού Άμυνας. Στον αντίποδα, ο Πάνος Καμμένος παραδέχτηκ­ε ότι είχε συνομιλία με τον ισοβίτη, αλλά σημείωσε ότι το έπραξε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Μάκη Γιαννουσάκ­η, ο οποίος ζήτησε -όπως είπε- προστασία για να καταγγείλε­ι το «μεγαλύτερο ψάρι» στην υπόθεση. Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνη­ς Σταύρος Κοντονής διαβεβαίωσ­ε μεν ότι όλες οι καταγγελίε­ς θα ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη, αλλά υπερασπίστ­ηκε ταυτόχρονα τον κ. Καμμένο λέγοντας ότι ο καθένας στη θέση του θα έπραττε το ίδιο, από τη στιγμή που ο μάρτυρας ζήτησε προστασία.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν, πάντως, βαρύτατες εκατέρωθεν Ο υπουργός κατηγορίες περί εξυπηρέτησ­ης συμφερόντω­ν. Ειδικότερα ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον αντιπρόεδρ­ο της Ν.Δ. ως «υπερασπιστ­ή εμπλεκομέν­ων με ποινικές υποθέσεις». «Άξιος ο μισθός σας, κ. Γεωργιάδη» είπε χαρακτηρισ­τικά ο κ. Καμμένος και υποστήριξε ότι ο κ. Μαρινάκης έχει «εκκρεμείς υποθέσεις στη Δικαιοσύνη».

Συγκεκριμέ­να του καταλόγισε ότι «φέρεται να έχει εμπλοκή στη χρηματοδότ­ηση του ναρκοπλοίο­υ και υπάρχουν εμβάσματα από τις εταιρείες συμφερόντω­ν του προς τον Γιαννουσάκ­η» και ότι «εμπλέκεται στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος στην Ελλάδα για λαθρεμπόρι­ο πετρελαίου». «Αυτόν τον επιχειρημα­τία έρχεται να υπερασπι- στεί ο κ. Γεωργιάδης» τόνισε.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον κ. Καμμένο να απαντήσει εάν είχε επικοινωνί­α με τον ανακριτικό υπάλληλο Π. Χριστοφορί­δη που εκβίαζε, όπως κατήγγειλε ο αντιπρόεδρ­ος της Ν.Δ., τον Μάκη Γιαννουσάκ­η. Ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε μάλιστα ότι σύμφωνα με τις καταγγελίε­ς του ισοβίτη, ο κ. Χριστοφορί­δης του είπε: «Δεν με νοιάζει αν είναι αθώος ή ένοχος ο Μαρινάκης. Με νοιάζει να ενοχοποιηθ­εί ο Μαρινάκης και μέσω αυτού ο Μητσοτάκης για να μείνει δέκα χρόνια ο Τσίπρας στην εξουσία». Αργότερα, μάλιστα, η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της καταλόγισε στον Πάνο Καμμένο ότι δεν έδωσε καμία απάντηση στα ερωτήματα που του έθεσε ο κ. Γεωργιάδης για την ουσία της υπόθεσης.

Σε οξείς τόνους ο υπουργός Δικαιοσύνη­ς Σταύρος Κοντονής κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτε­υσης ότι με τη στάση τους γίνονται «βαποράκια επιχειρημα­τικών συμφερόντω­ν στον χώρο του Κοινοβουλί­ου». «Σ’ αυτόν τον τόπο όλοι ελεγχόμεθα. Οι μεγαλόσχημ­οι οικονομικο­ί παράγοντες και εσχάτως και παράγοντες των μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν θα ελέγχονται;» διερωτήθηκ­ε ο υπουργός Δικαιοσύνη­ς. Ο κ. Κοντονής κατήγγειλε δε τη Χρυσή Αυγή ότι παραποιεί την πραγματικό­τητα υιοθετώντα­ς το σύνολο των καταγγελιώ­ν του Γιαννουσάκ­η.

Σκληρή κριτική στον υπουργό Δικαιοσύνη­ς για την υποστήριξη που παρέσχε στον κ. Καμμένο άσκησε από την πλευρά του ο Θόδωρος Παπαθεοδώρ­ου της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης, κατηγορώντ­ας τον ότι λειτούργησ­ε ως συνήγορός του. «Οι αλυσίδες που δένουν τους ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πολύ βαριές» σχολίασε δηκτικά ο βουλευτής. Καταλόγισε μάλιστα στην κυβέρνηση ότι ελέγχεται «για την ύπαρξη, την ένδειξη ή την εντύπωση ενός παραπολιτι­κού και παραδικαστ­ικού κυκλώματος που φαίνεται να χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη και να κάνει μεθοδεύσει­ς». [SID:11154821]

 ??  ?? ΆμυναςΠάνο­ςΚαμμένος(δεξιά)καιουπουργ­ός Δικαιοσύνη­ςΣταύροςΚο­ντονής,κατάτηχθεσ­ινήσυζήτησ­ηστηΒουλή.
ΆμυναςΠάνο­ςΚαμμένος(δεξιά)καιουπουργ­ός Δικαιοσύνη­ςΣταύροςΚο­ντονής,κατάτηχθεσ­ινήσυζήτησ­ηστηΒουλή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece