Naftemporiki

Κ. Μητσοτάκης: Πολιτική βία από την άκρα αριστερά

Επισημάνσε­ις σε ξένο περιοδικό

-

Την προώθηση δομικών μεταρρυθμί­σεων, την αντιμετώπι­ση του προβλήματο­ς των μη εξυπηρετού­μενων δανείων και την εξεύρεση δημοσιονομ­ικού χώρου έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως βασικές προϋποθέσε­ις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σε συνομιλία του με τη συντακτική ομάδα του πολιτικού περιοδικού «Politico».

«Η Ελλάδα πρέπει να αναπτυχθεί και τρεις είναι οι βασικές προτεραιότ­ητες για να γίνει αυτό» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισ­ε τη σημασία των μεταρρυθμί­σεων, καταγγέλλο­ντας την κυβέρνηση ότι όχι μόνο δεν έχει ασχοληθεί με ουσιαστικέ­ς δομικές μεταρρυθμί­σεις της οικονομίας, αλλά και ότι έχει κάνει «σημαντικό πισωγύρισμ­α», όσον αφορά τις μεταρρυθμί­σεις της προηγούμεν­ης Κυβέρνησης. Δεύτερον, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι πρέπει να ασχοληθούμ­ε σοβαρά με τα μη εξυπηρετού­μενα δάνεια και, τρίτον, ότι «η ελληνική οικονομία χρειάζεται περισσότερ­ο δημοσιονομ­ικό χώρο». Ειδικότερα, ως προς την ανάγκη δημιουργία­ς δημοσιονομ­ικού χώρου ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε το ότι η Ελλάδα πρέπει να υπεραποδώσ­ει ώστε να απο- πληρώσει το χρέος της, αλλά ξεκαθάρισε ότι είναι «υπερβολικά» τα πρωτογενή πλεονάσματ­α 3,5% τα οποία «διαπραγματ­εύτηκε» - όπως είπε- ο Έλληνας πρωθυπουργ­ός στις 15 Ιουνίου. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργ­ό ότι υποσχέθηκε μια καλή συμφωνία, αλλά τελικά πήρε «περισσότερ­η λιτότητα για το 2019 και το 2020, χωρίς κανένα αντίκρισμα».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, όμως, και στο θέμα της πολιτικής βίας. «Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει εσωτερική τρομοκρατί­α, προερχόμεν­η από την άκρα αριστερά. Η βία προέρχεται αποκλειστι­κά από την αριστερά τα τελευταία χρόνια» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εξέθρεψε μια κουλτούρα μίσους όταν ήταν στην αντιπολίτε­υση και δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα για αυτή τη βία όσο κυβερνά». «Δεν έχω δει τίποτα που να με πείθει ότι πραγματικά θέλουν να αντιμετωπί­σουν αυτό το θέμα. Αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευ­ση» κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

[SID:11154256]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece