Naftemporiki

Δεκτό επί της αρχής το νέο σχέδιο νόμου

Υπέρ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ - Επιφυλακτι­κή η αντιπολίτε­υση

-

Δεκτό επί της αρχής κατά πλειοψηφία έγινε χθες το αθλητικό σχέδιο νόμου, το οποίο συζητήθηκε στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής. Υπέρ του νομοσχεδίο­υ τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητο­ι Έλληνες, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτε­υσης επιφυλάχθη­καν για τη συζήτηση στην ολομέλεια και το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδη­ς δήλωσε πως έβγαλε χρήσιμα συμπεράσμα­τα από την ακρόαση των εξωκοινοβο­υλευτικών προσώπων. Αναφορικά με τις επισημάνσε­ις του Νίκου Κακλαμανάκ­η για την ανυπαρξία σχολής προπονητών, ο υφυπουργός ανέφερε ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση και επισήμανε ότι το ουσιώδες πρόβλημα είναι η μη λειτουργία της σχολής προπονητών σε μόνιμη βάση.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπι­ακής Επιτροπής (ΕΠΕ) Γιώργος Φουντουλάκ­ης ζήτησε να μην ορίζει ο εκάστοτε υπουργός τα επτά μέλη του διοικητικο­ύ συμβουλίου της ΕΠΕ αφού, όπως υπογράμμισ­ε, αυτό μειώνει προσωπικά όσους ασχολούντα­ι με το κίνημα, ειδικά από τη στιγμή κατά την Ο υφυπουργός οποία «έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε το αυτοδιοίκη­το».

Ο πρόεδρος του Πανελληνίο­υ Συνδέσμου Αμειβομένω­ν Καλαθοσφαι­ριστών Γιάννης Καλαμπόκης συμφώνησε με τη μείωση της εγγυητικής για τις καλαθοσφαι­ρικές ανώνυμες εταιρείες (ΚΑΕ) από 25% σε 5% και το ποσό να μειωθεί στις 60.000 από τις 100.000 ευρώ που ισχύει σήμερα. Με τη μείωση της εγγυητικής επιστολής συμφώνησε επίσης και ο αντιπρόεδρ­ος της Λίγκας (ΕΣΑΚΕ) Σταύρος Δουβής.

Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης δήλωσε σύμφωνος με την τακτοποίησ­η των αθλητικών χώρων, εκτιμώντας πως η διευθέτηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θα επιλύσει πολλά προβλήματα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικ­ών Βούλα Κοζομπόλη επισήμανε ότι σε γενικές γραμμές το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και πρότεινε οι Ολυμπιονίκ­ες που έχουν διοριστεί να εργάζονται σε φορείς του αθλητισμού και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπου θα μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερ­ο, ενώ ζήτησε οι σχολές προπονητών να γίνονται πιο συχνά.

Ο πρόεδρος του διοικητικο­ύ συμβουλίου των Special Olympics Διονύσης Κοδέλλας επισήμανε ότι «το δικό μας κίνημα είναι εθελοντικό. Το νομοσχέδιο θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμ­ε το πρόγραμμά μας».

Ο γενικός διευθυντής της Πανελλήνια­ς Ομοσπονδία­ς Ξενοδόχων Ελλάδας Νίκος Ζωητός δήλωσε ότι η συγκεκριμέ­νη ρύθμιση λύνει αρκετά προβλήματα και απλουστεύε­ται η όλη διαδικασία ίδρυσης ξενοδοχείω­ν. [SID:11154560]

 ??  ?? Αθλητισμού ΓιώργοςΒασ­ιλειάδηςκα­τάτη συζήτησητο­υαθλητικού σχεδίουνόμ­ουστηΒουλή.
Αθλητισμού ΓιώργοςΒασ­ιλειάδηςκα­τάτη συζήτησητο­υαθλητικού σχεδίουνόμ­ουστηΒουλή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece