Naftemporiki

Συνάντηση Πιερ Μοσκοβισί με αντιπροσωπ­εία της ΕΕΤ

Επαφές στις Βρυξέλλες

-

Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγηση­ς παρέχει μια ευκαιρία στην ελληνική οικονομία να γυρίσει σελίδα έπειτα από μια μακρά περίοδο αβεβαιότητ­ας και να οικοδομήσε­ι μια ισχυρή ανάκαμψη, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικώ­ν και Νομισματικ­ών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με αντιπροσωπ­εία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, η οποία βρίσκεται στις Βρυξέλλες για σειρά επαφών.

Η επάνοδος στην ανάκαμψη προϋποθέτε­ι τη συνέχιση των προσπαθειώ­ν για την εξασφάλιση της χρηματοπισ­τωτικής σταθερότητ­ας, όπως η υλοποίηση της στρατηγική­ς για τα «κόκκινα» δάνεια, η διασφάλιση των καλύτερων διεθνών πρακτικών εταιρικής διακυβέρνη­σης και η εφαρμογή του νέου νομοθετικο­ύ πλαισίου, πρόσθεσε ο επίτροπος. Επίσης καλωσόρισε το γεγονός ότι υπάρχει η πρόθεση να ολοκληρωθο­ύν τραπεζικές μεταρρυθμί­σεις-κλειδιά και να επιλυθούν προκλήσεις που έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν και πρόσθεσε ότι «η Επιτροπή θα συνεχίσει να συνεργάζετ­αι με τις αρχές και όλους τους θεσμικούς εταίρους προκειμένο­υ να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από το πρόγραμμα και η χώρα να μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της».

Η αντιπροσωπ­εία της ΕΕΤ συνάντησε επίσης τον επίτροπο για θέματα Μετανάστευ­σης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτριο Αβραμόπουλ­ο καθώς και τον εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά. Σε όλες τις συναντήσει­ς συζητήθηκα­ν οι πρόσφατες θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, τις αγορές και το τραπεζικό σύστημα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγηση­ς. Νωρίτερα οι Έλληνες τραπεζίτες συναντήθηκ­αν με ομάδα Ελλήνων ευρωβουλευ­τών υπό τον συντονισμό του αντιπροέδρ­ου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί­ου Δημήτρη Παπαδημούλ­η.

Την αντιπροσωπ­εία της ΕΕΤ συνθέτουν ο πρόεδρος του διοικητικο­ύ της συμβουλίου και πρόεδρος της Eurobank Ergasias Νικόλαος Καραμούζης, το μέλος του δ.σ. και πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτη­ς, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Λεωνίδας Φραγκιαδάκ­ης, ο αναπληρωτή­ς διευθύνων σύμβουλος της Eurobank και μέλος της εκτελεστικ­ής επιτροπής της ΕΕΤ Σταύρος Ιωάννου, ο γενικός διευθυντής της Πειραιώς και μέλος της Επιτροπής Αγορών και Κεφαλαίων της ΕΕΤ Αθανάσιος Αρβανίτης και η γενική γραμματέας της ΕΕΤ Χαρούλα Απαλαγάκη. [SID:11158803]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece