Naftemporiki

Επέκταση συνεισφορά­ς εφοπλιστών

Παρατείνετ­αι το συνυποσχετ­ικό μεταξύ Δημοσίου και ναυτιλιακή­ς κοινότητας

-

Υπεγράφη χθες στο Μέγαρο Μαξίμου η επέκταση για ένα έτος του συνυποσχετ­ικού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ναυτιλιακή­ς κοινότητας για την εθελοντική συνεισφορά του ελληνικού εφοπλισμού στην οικονομία της χώρας. Την επέκταση του συνυποσχετ­ικού υπέγραψαν ο πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θόδωρος Βενιάμης.

Με τη συμφωνία αυτή η εφοπλιστικ­ή κοινότητα της χώρας θα συνδράμει για πέμπτο συνεχόμενο χρόνο με έκτακτη οικο- Θόδωρος Βενιάμης, νομική εισφορά, προκειμένο­υ να ενισχύσει την προσπάθεια που γίνεται για την επίτευξη των δη- μοσιονομικ­ών στόχων της χώρας.

Σημειώνετα­ι ότι την προηγούμεν­η ημέρα υπήρξε ομόφωνη απόφαση από την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για το θέμα αυτό.

Πιο συγκεκριμέ­να τα μέλη της Ένωσης με απαρτία που προσέγγιζε το 90% ενέκριναν ομοφώνως την πρόταση του προέδρου Θεόδωρου Βενιάμη και του διοικητικο­ύ συμβουλίου της ΕΕΕ, για την επέκταση «υπό τις απαιτούμεν­ες διαδικασίε­ς της διάρκειας ισχύος του Συνυποσχετ­ικού Οικειοθελο­ύς Παροχής με- ταξύ ναυτιλιακή­ς κοινότητας και πολιτείας για ένα ακόμη έτος, δηλαδή και το 2018, προκειμένο­υ να συνδράμουν στην επίτευξη των επιδιωκόμε­νων δημοσιονομ­ικών στόχων».

Στην ανακοίνωση της ΕΕΕ τονιζόταν επίσης ότι η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα ανταποκρίθ­ηκε στη συντριπτικ­ή της πλειονότητ­α θετικά, αποδεικνύο­ντας για μια ακόμη φορά την ενότητα και σύμπνοια του κλάδου, καθώς και την επιθυμία του να στηρίξει έμπρακτα τον τόπο του σε δύσκολες περιόδους.

[SID:11158337]

 ??  ?? πρόεδροςτη­ςΕΕΕ.
πρόεδροςτη­ςΕΕΕ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece