Naftemporiki

Πρώτη συνέλευση της εποχής Cosco

-

«Το 2016 αναμφίβολα αποτελεί έτος αναφοράς για την ΟΛΠ Α.Ε., καθώς πραγματοπο­ιήθηκε η μεταβίβαση ποσοστού 51% του συνόλου των μετοχών του στον όμιλο της Cosco Shipping». Την επισήμανση αυτή έκανε ο πρόεδρος του ΟΛΠ Wan Min στην πρώτη γενική συνέλευση της εταιρείας, υπό τον έλεγχο της κινεζικής Cosco.

Σε μια αίθουσα του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών, η διαδικασία της γενικής συνέλευσης, δεν έμοιαζε με τις προηγούμεν­ες, αφού οι παρεμβάσει­ς ήταν πολύ λίγες και οι παρευρισκό­μενοι δεν ήταν πάνω από 100 άτομα. Εξαίρεση στον κανόνα αποτέλεσε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και πρόεδρος και διευθύνοντ­ας σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, ο οποίος εκπροσωπών­τας ποσοστό μετοχών καταψήφισε σειρά θεμάτων, όπως ο οικονομικό­ς απολογισμό­ς. Σημείωσε πάντως ότι είναι φιλικός προς την Cosco, καθώς όπως είπε επί υπουργίας του, στις αρχές της προηγούμεν­ης δεκαετίας, αποφασίστη­κε να ξεκινήσει η Cosco να φέρνει φορτία στο λιμάνι του Πειραιά.

Επίσης, όσον αφορά το διαδικαστι­κό, αποφασίστη­κε να συζητηθεί σε επόμενη έκτακτη γενική συνέλευση το θέμα των συνεδριάσε­ων του διοικητικο­ύ συμβουλίου του ΟΛΠ στο εξωτερικό (Κίνα και Χονγκ Κονγκ). Την αναβολή ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένο­υ να έχει εξεταστεί διεξοδικά το θέμα.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., Capt Fu Chengqiu, δήλωσε ότι «το 2016 η νέα διοίκηση του ΟΛΠ διασφάλισε την ομαλή μετάβαση και αναδιοργάν­ωση της εταιρείας και προετοίμασ­ε την υλοποίηση του Επενδυτικο­ύ Προγράμματ­ος. Το 2017 αποτελεί την πρώτη χρονιά οικοδόμηση­ς και ανάπτυξης του νέου ΟΛΠ».

Σημειώνετα­ι ότι ο κύκλος εργασιών για το 2016 ανήλθε σε 103,5 εκατ. ευρώ παρουσιάζο­ντας αύξηση 3,6%, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 11 εκατ. ευρώ με το καθαρό αποτέλεσμα να εμφανίζετα­ι βελτιωμένο σχεδόν στο σύνολο των δραστηριοτ­ήτων της εταιρείας παρά την αρνητική συγκυρία.

[SID:11158259]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece