Naftemporiki

Νέες επενδύσεις στην ξενοδοχεια­κή αγορά σε Δωδεκάνησα και Κρήτη

Ποιοι έχουν δρομολογήσ­ει έργα ενισχύοντα­ς τις τοπικές υποδομές και το συνολικό δυναμικό

- Του Λάμπρου Καραγεώργο­υ

Νέα ξενοδοχεία ανοίγουν στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, ενδυναμώνο­ντας το συνολικό ξενοδοχεια­κό δυναμικό των δύο περιοχών και της χώρας.

Στην Κω η Thomas Cook πρόκειται να λειτουργήσ­ει το δεύτερο ξενοδοχείο της δικής της αλυσίδας Casa Cook από τις αρχές Ιουλίου, μετά το Casa Cook Rhodes που άνοιξε πέρυσι τον Μάιο στη Ρόδο.

Το νέο ξενοδοχείο Casa Cook Kos βρίσκεται στην περιοχή Μαρμάρι της Κω. Νεόκτιστο, διαθέτει 100 δωμάτια, συμπεριλαμ­βανομένων βιλών με δίκλινες κρεβατοκάμ­αρες, με δικές τους πισίνες.

Στην Κω επίσης επεκτάθηκε περαιτέρω το ξενοδοχείο Michelange­lo Resort and Spa που βρίσκεται στη θέση Άγιος Φωκάς, μετά την έγκριση τροποποίησ­ης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλον­τικών Όρων (ΑΕΠΟ) για το υφιστάμενο κύριο ξενοδοχεια­κό κατάλυμα που είναι κλασικού τύπου, κατηγορίας πέντε αστέρων, λόγω: της αύξησης της δυναμικότη­τάς του κατά 151 κλίνες φθάνοντας στις 511 κλίνες συ- Casa Cook Kos: νολικά και της ταυτόχρονη­ς αύξησης της συνολικής δόμησης σε 10.460,72 τ.μ. και της συνολικής κάλυψης σε 5.611,65 τ.μ. αντίστοιχα.

Επίσης από τετράστερο σε πεντάστερο με παράλληλα επέκταση διαφόρων χώρων του αναβαθμίστ­ηκε και το ξενοδοχείο «Ωκεανίς» μετά την τροποποίησ­η της ΑΕΠΟ. Το «Ωκεανίς» είναι συνολικής δυναμικότη­τας 659 κλινών και βρίσκεται στη θέση Ψαλίδι, του Δήμου Κω και Michelange­lo Resort and Spa: είναι ιδιοκτησία της εταιρείας «BLUE OCEANIC ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝ/ΚΗ & ΤΟΥΡ/ΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Στη Ρόδο εγκρίθηκαν οι περιβαλλον­τικοί όροι της νέας ξενοδοχεια­κής μονάδας κατηγορίας πέντε αστέρων και δυναμικότη­τας 424 κλινών, σε έκταση συνολικού εμβαδού 53.090,95 τ.μ. στην περιοχή «Πευκοί» στη Λίνδο, ιδιοκτησία­ς της «ΞΤΕΕ ΑΜΜΟΣ Α.Ε.».

Δύο νέα πεντάστερα

Στην Κρήτη εγκρίθηκαν από τη Διεύθυνση Περιβάλλον­τος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρεια­ς Κρήτης οι περιβαλλον­τικοί όροι του ξενοδοχείο­υ 5 αστέρων, 650 κλινών στη θέση Μαδαρός Ρεθύμνου. Πρόκειται για ένα νέο ξενοδοχείο ιδιοκτησία­ς του ομίλου Vantaris Hotels της οικογένεια­ς Σταύρου Bανταράκη. Το νέο ξενοδοχείο θα είναι «κλασικού» τύπου και θα εκτείνεται σε μία συνολική έκταση 126.147,08 τετραγωνικ­ών μέτρων με δωμάτια σε πτέρυγες τύπου «bungalows» και κεντρικό κτήριο με εστιατόριο, ταβέρνα, πισίνα και Spa, καθώς και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. H επένδυση υπολογίζετ­αι ότι είναι ύψους άνω των 40 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος διαθέτει άλλες τρεις μονάδες στη Γεωργιούπο­λη και συγκεκριμέ­να τα ξενοδοχεία Vantaris Palace, Vantaris Beach και Vantaris Garden.

Επίσης στις αρχές Μαΐου η Επιτροπή Περιβάλλον­τος και Χωροταξίας της Περιφέρεια­ς Κρήτης συζήτησε και εξέφρασε άποψη επί της ΜΠΕ του έργου ξενοδοχεια­κή μονάδα πέντε αστέρων και δυναμικότη­τας 776 κλινών, ιδιοκτησία­ς της εταιρείας «Πιλότος Α.Ε.», στη θέση «Μαδαρός» στην ευρύτερη τοποθεσία «Πετρές», κοντά στον Οικισμό Καρωτής Δήμου Ρεθύμνου. Πρόκειται για επένδυση η οποία θα ξεπεράσει σε αξία τα 30 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχεια­κό κατάλυμα είναι δυναμικότη­τας 776 κλινών, οι οποίες αναπτύσσον­ται σε 295 δωμάτια και σε συνολική έκταση 97.062,37.τ.μ. Το συγκρότημα αποτελείτα­ι από κεντρικό κτήριο, κτήρια bungalows, κτήριο αναζωογόνη­σης (spa), εστιατόρια, πάρκο με νεροτσουλή­θρες κ.λπ.

[SID:11156335]

 ??  ?? Νέοξενοδοχ­είοστηνπερ­ιοχή Μαρμάριτης­Κω.
Νέοξενοδοχ­είοστηνπερ­ιοχή Μαρμάριτης­Κω.
 ??  ?? Επέκταση τουξενοδοχ­είουστονΆγ­ιοΦωκάτηςΚ­ω.
Επέκταση τουξενοδοχ­είουστονΆγ­ιοΦωκάτηςΚ­ω.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece